7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialS-a descoperit de ce painea cu unt cade mereu pe partea unsa

S-a descoperit de ce painea cu unt cade mereu pe partea unsa

Specialistii au descoperit ca, daca se apasa ferm cu cutitul in momentul in care se intinde untul pe felia de paine, se creeaza o cavitate care va face ca felia de paine sa cada cu partea unsa in sus, informeaza mirror.co.uk.
Testele, realizate de Adam Savage si Jamie Hyneman pentru celebra emisiune "Mythbusters" ("Spargatorii de mituri") difuzata de postul Discovery, au scos la iveala faptul ca, in urma aplicarii tehnicii descrise, 29 din 50 de felii au cazut cu partea unsa in jos.
"Este similar caderii frunzelor din copac, acestea au intotdeauna tendinta de a cadea cu marginile curbate in sus", au spus acestia.
Cei doi au construit un mecanism care reproduce caderea accidentala a unei felii de paine cu unt de pe o masa si au utilizat un termometru pentru a se asigura ca fiecare felie are aceeasi temperatura.

Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă