12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialS-a deschis prima fabrică de sarmale din România

S-a deschis prima fabrică de sarmale din România

Prima fabrică de sarmale din România a fost inaugurată vineri, la Gheorgheni, produsele urmând să ajungă pe piaţă săptămâna viitoare, informează Agerpres.

Bajko Laszlo este un om de afaceri care lucrează în domeniul privat din anul 1992 şi care a investit 130.000 de euro în construirea fabricii. Harghiteanul a transformat complet o construcţie veche din oraş şi, pe baza unui proiect realizat de o firmă din Bucureşti, a utilat spaţiul de producţie cu cele mai noi echipamente. Fabrica are acum şase muncitoare, dar urmează să mai fie angajate încă opt persoane.

Bajko Laszlo a declarat că muncitoarele pregătesc sarmale în varză murată după o reţetă secuiască, le fierb, le ambalează în mai multe moduri, după care le congelează şi sunt gata pentru piaţă.

Toţi cei prezenţi la inaugurarea fabricii au spus că sarmalele sunt delicioase şi sunt făcute ‘ca la mama acasă’.

Omul de afaceri a dezvăluit că ideea i-a venit când şi-a dat seama că femeile sunt tot mai ocupate, iar prepararea sarmalelor necesită foarte mult timp.
‘Cine vrea să pregătească sarmale trebuie să se gândească din toamnă, când trebuie pusă varza la murat. Apoi, tot procesul de pregătire necesită destul de mult timp’, a spus Bajko Laszlo.

El susţine că fabrica sa este prima de acest gen din România.
‘Ştiu că mai există fabrici care fac sarmale în conserve, dar m-am interesat şi nu am aflat să mai fie o astfel de fabrică’, a spus omul de afaceri.

Preţul orientativ, la ieşirea pe poarta fabricii, va fi de aproximativ 11,5-12,5 lei, pentru o caserolă cu 8-9 sarmale.

Sarmalele de la Gheorgheni vor ieşi pe piaţă săptămâna viitoare, mai întâi în magazinele din Harghita după care şi în alte judeţe ale ţării.

Cele mai citite

Iohannis, mesaj transmis cu prilejul Sărbătorii de Pesah

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 22 aprilie 2024, un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah. "Cu prilejul sărbătorii de Pesah, adresez urări de...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

TVR difuzează o serie de programe dedicate JO PARIS 2024

Legendele, prezentul și viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „#Învingătorii”, „#Eroii” și „#Speranțe”. Aceste emisiuni aduc în prim-plan poveștile de succes...
Ultima oră
Pe aceeași temă