16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialS-a deschis olimpiada nationala a studentilor economisti

S-a deschis olimpiada nationala a studentilor economisti

Aproximativ 50 de studenti ai facultatilor de stiinte economice de la sase universitati din tara au participat, ieri, la deschiderea oficiala a Olimpiadei Nationale a Studentilor Economisti – Galati 2009.

Patronata de Asociatia Facultatilor cu profil Economic din Romania (AFER), olimpiada din acest an de la Galati va stabili cine sunt cei mai buni studenti economisti pentru trei subsectiuni: cibernetica economica, statistica si previziune economica, informatica economica.    Competitia este organizata separat pe niveluri de pregatire universitara: licenta – studentii in curs, precum si absolventii promotiei 2009; masterat – studentii in curs, precum si absolventii promotiei 2009. Potrivit purtatorului de cuvant al Universitatii ,,Dunarea de Jos" din Galati, Luiza serbanescu, olimpiada este organizata de Facultatea de stiinte Economice din cadrul universitatii si se va desfasura pe parcursul a trei zile.

 

Cei aproximativ 50 de studenti-concurenti apartin facultatilor de stiinte economice din Universitatea ,,Al.I. Cuza" Iasi, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea ,,Babes Bolyai" Cluj, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea ,,stefan cel Mare" Suceava, Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti, Universitatea ,,Dunarea de Jos" Galati.     Olimpiada Nationala a Studentilor Economisti este organizata o data la doi ani, in diverse centre universitare din Romania, pe sectiuni.

» Recunoastere
Ca o recunoastere a calitatii invatamantului superior galatean in domeniul economic, AFER organizeaza pentru a doua oara la Galati Olimpiada Nationala a Studentilor Economisti. Prima editie galateana a avut loc in 2007 si a cuprins sectiunea Economie agroalimentara.

Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă