19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRuxandra Dragomir, primul examen: urgent, 100.000 de euro!

Ruxandra Dragomir, primul examen: urgent, 100.000 de euro!

Echipa noua la Federatia de Tenis: Ruxandra Dragomir a fost aleasa presedinte, iar Razvan Itu, Mihai Zacopceanu, Ciprian Porumb si Liviu Ursuleanu sunt noii vicepresedinti.

Ruxandra Dragomir va trebui sa intre mai repede decat ar fi dorit in "pielea" presedintelui Federatiei Romane de Tenis – functie pe care a castigat-o dupa ce l-a devansat in finala, cu 87 de voturi la 70, pe Aurel Munteanu, fost fotbalist al Sportului Studentesc, acum om de afaceri –, caci meciul de Cupa Davis dintre Romania si Rusia, de la Sibiu, din 6-8 martie, bate la usa. Din pacate, o face cu buzunarele goale, caci bugetul are un deficit de 100.000 de euro care, initial, fusese "acoperit" verbal de Aurel Munteanu, dar promisiunea sa era legata de posibilitatea ca el sa fie noul presedinte al FRT, nu Dragomir. Dar cum acest lucru nu s-a intamplat, e greu de crezut ca Munteanu va investi intr-o "afacere" din care, acum, nu mai are profit.

Noul presedinte spera sa treaca acest prim examen. "Vechea conducere s-a ocupat de meciul de Cupa Davis, iar tot ce pot face eu acum este sa colaborez cu ei pentru ca totul sa iasa bine. Sper ca domnul Aurel Munteanu sa nu fie chiar atat de suparat si sa uite ce a promis, sa ramana langa tenis, pentru ca a spus ca ii pasa de acest sport. Sincer, dansul nu a venit nici macar sa ma felicite, insa a facut-o Ilie Nastase, care mi-a urat bafta in tot ceea ce vreau sa fac", a mai spus Dragomir. Ea sustine ca i-a parut rau ca Florin Segarceanu a iesit abia pe locul al treilea dupa primul tur de scrutin. "Lumea tenisului este mica si avem nevoie de orice om si cu atat mai mult de cei care si-au petrecut viata in tenis. Eu sper ca Andrei Pavel, un sustinator al lui Florin, sa ramana capitan al echipei de Cupa Davis", a adaugat Dragomir.

Ruxandra Dragomir crede ca Dumitru Haradau, initial vazut drept favorit la castigarea postului, mai ales ca a condus Federatia aproape un an ca interimar, si-a pierdut din credibilitate dupa ce s-a intamplat in decembrie 2008, la prima incercare a alegerilor, iar acest lucru l-a afectat si pe Aurel Munteanu. "Eu cred ca Munteanu a pierdut si pentru ca imaginea lui este asociata cu cea a lui Haradau, care si-a pierdut clar din credibilitate dupa tot circul care a fost. Oricum, vreau sa cred ca oamenii m-au votat pe mine pentru ca asta si-au dorit si nu am primit voturile doar pentru a se vota impotriva domnului Haradau."

» Ruxandra Dragomir a castigat sapte turnee de simplu si opt de dublu in circuitul ITF. A jucat 47 de partide in Cupa Federatiei, castigand 30. In 1997 a ocupat locul 15 WTA la simplu si 21 la dublu, cele mai bune clasari din cariera. Dragomir a castigat 1,9 milioane de dolari ca jucatoare.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă