19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRusia va trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei

Rusia va trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a anunţat, marţi, că Rusia se pregătește să trimită, în a doua jumătate a lunii ianuarie, un nou convoi umanitar în estul separatist al Ucrainei, informează agenţia TASS, citată de Agerpres.

Potrivit ministrului Vladimir Pucikov, al 49-lea convoi este destinat regiunilor separatiste Donețk și Lugansk și constă în special în alimente, medicamente și materiale necesare pentru funcționarea normală a obiectivelor de importanță socială, energetică și termică din cele două teritorii.

Pucikov a amintit că ultimul convoi a fost trimis în luna decembrie. Din august 2014, Rusia a trimis în estul Ucrainei peste 58.000 de tone de ajutor umanitar.

Pe de altă parte, Ucraina atrage atenţia că aceste „convoaie umanitare” încalcă legislaţia ucrainiană şi pe cea internaţională, întrucât au un conținut necunoscut, fiind, totodată, trimise fără acordul și permisiunea autorităților de la Kiev. Surse din serviciile speciale ucrainene susțin că toate aceste ‘convoaie umanitare’ trimise în teritoriile separatiste conțin în principal arme și muniții pentru rebelii proruși.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă