10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialRusia, ultima calificata in sferturi

Rusia, ultima calificata in sferturi

» Mijlocasul rus Andrei Arsavin a fost desemnat de UEFA jucatorul meciului Rusia-Suedia. La celalalt meci al grupei, Spania-Grecia, mijlocasul spaniol Xabi Alonso a primit aceeasi distinctie. Spania este a treia echipa care ajunge in sferturile Euro 2008 cu maximum de puncte, 9, dupa Croatia si Olanda.

» Olanda si-a aflat adversara din sferturi: Rusia, care a invins cu 2-0 echipa Suediei.

» Spania, victorie si in ultima etapa: 2-1 cu Grecia.

Singura sansa a rusiei de a ajunge in sferturi era sa invinga Suedia, in timp ce scandinavii aveau si sansa egalului pentru a insoti Spania (deja calificata din Grupa D) in urmatoarea faza a competitiei. Pana la urma Rusia olandezului Guus Hiddink a triumfat, invingand cu un clar 2-0 si punand in garda Olanda, echipa pe care Arsavin & Co o vor intalni in sferturi. In celalalt meci al grupei, unul lipsit total de miza sportiva – daca e sa facem abstractie de milionul de euro oferit de UEFA pentru o victorie la turneul final –, Spania a invins Grecia cu 2-1, trimitand acasa campioana Europei fara nici un punct.
Selectionerul Rusiei, Guus Hiddink, a declarat ca este mandru de echipa sa, dar le reproseaza jucatorilor lipsa de concentrare la finalizare. "Am jucat foarte bine, am vrut mereu sa inscriem. Singura critica pe care o am se refera la faptul ca nu am reusit sa marcam de fiecare data cand am avut ocazia. Ar fi trebuit sa-i terminam mai repede, dar, in ciuda acestui lucru, echipa a facut un progres enorm. Acestei echipe ii place sa joace fotbal si sunt mandru de acest lucru", a declarat selectionerul Rusiei, care a prefatat si meciul cu Olanda din sferturi. "Este o partida speciala. Ii cunosc foarte bine pe jucatori, ii stiu pe antrenorul Van Basten si pe multi altii din stafful tehnic cu care am lucrat acum sapte ani. Practicam acelasi fotbal frumos si ar trebui sa fie un meci spectaculos", a comentat antrenorul olandez intalnirea cu echipa pe care a condus-o la Campionatul Mondial din 1998.

 

S-au  jucat la euro
GRUPA D: SPANIA – GRECIA    2-1
GRUPA D: RUSIA – SUEDIA    2-0

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă