10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia susţine că Statele Unite "au început o vânătoare de cetăţeni ruşi"...

Rusia susţine că Statele Unite “au început o vânătoare de cetăţeni ruşi” în toată lumea

Konstantin Dolgov, delegat al Ministerului rus de Externe pentru drepturile omului, susţine că Statele Unite că au lansat o vânătoare de cetăţeni ruşi în întreaga lume. "Încălcările sistematice ale drepturilor omului şi intereselor cetăţenilor ruşi din partea Statelor Unite continuă. Asistăm la o adevărată vânătoare de cetăţeni ruşi care prezintă, potrivit autorităţilor americane, o ameninţare pentru securitatea lor naţională", informează Mediafax.

În iulie, moscovitul Roman Selezniev, fiul deputatului rus Valeri Selezniev (Partidul Liberal-Democrat), a fost reţinut pe aeroportul din Male, capitala statului Maldive. În aceeaşi zi, el a fost transportat pe insula americană Guam însoţit de agenţi ai serviciilor secrete americane. Justiţia americană îl acuză de escrocherie bancară, furt de informaţii personale şi posesie de carduri bancare furate.

Cazul lui Roman Seleznev se adaugă altor două ce implică cetăţenii ruşi Konstantin Iaroşenko şi Viktor Bout, încarceraţi în Statele Unite din 2011 şi, respectiv, 2012, adaugă diplomatul rus.

Arestat în Thailanda în 2008 şi condamnat la 25 de ani de închisoare în Statele Unite, Vikor Bout îşi ispăşeşte pedeapsa în închisoare din Marion, în statul american Illinois. Un tribunal din New York l-a declarat vinovat pentru că a încercat să vândă arme Forţelor armate revoluţionare din Columbia (FARC).

Arestat în Liberia în mai 2010, pilotul Konstantin Iaroşenko a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în septembrie 2011 pentru trafic de droguri.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă