6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia şi-a dublat exerciţiile militare în Transnistria

Rusia şi-a dublat exerciţiile militare în Transnistria

Trupele rusești și-au dublat, în 2014, numărul exerciţiilor militare în Transnistria, forţele ruse din regiune participând la peste 800 de activităţi militare, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

"Numărul exerciţiilor pentru pregătirea specială, tactică şi de atac, efectuate de trupele ruse în regiunea transnistreană (OGRB PRRM), a crescut de peste două ori, în comparaţie cu anul trecut. Astfel, militarii au efectuat peste 800 de exerciţii militare", informează ministerul rus pe site-ul său, potrivit Mediafax.

Ministerul menţionează că au fost efectuate "aproximativ 300 de exerciţii practice pentru conducerea vehiculelor blindate şi peste 70 de exerciţii pentru prevenirea şi combaterea terorismului".

"De asemenea, în noiembrie a fost inaugurat un nou tancodrom cu suprafaţa de peste zece kilometri pătraţi", potrivit site-ului Mil.ru.

Moscova afirmă că a introdus, în 2014, un curs intensiv de "limbă moldovenească" pentru militarii ruşi aflaţi în Transnistria.

"În acest an, în componenţa forţelor ruse de menţinere a păcii au intrat peste 400 de militari ruşi", adaugă Ministerul rus al Apărării.

Republica Moldova, o ţară în care majoritatea populaţiei vorbeşte limba română, are în partea de est o zonă locuită de minorităţi ruse şi ucrainene – Transnistria. Această regiune s-a despărţit de Chişinău, cu susţinerea Moscovei, în urma unui război, în 1992, după un an de la dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, însă independenţa acesteia nu a fost recunoscută de nicio ţară.

Rusia menţine, de atunci, militari în regiune, împotriva voinţei Guvernului moldovean şi în pofida unui angajament asumat în 1999 de a le retrage.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă