12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRusia: Rachetă balistică intercontinentală, testată cu succes

Rusia: Rachetă balistică intercontinentală, testată cu succes

Rusia a anunțat că forțele sale terestre au testat cu succes vineri o rachetă balistică intercontinentală de la Complexul Spaţial Pleseţk, situat în nord-vestul țării.

"La 26 decembrie 2014, 11.02, ora Moscovei (10.02, ora României) a fost efectuat un test al rachetei balistice intercontinentale RS-24 Yars, cu combustibil solid şi focos detaşabil, de la o bază terestră a Complexului Spaţial Pleseţk", a declarat colonelul Igor Iegorov, purtătorul de cuvânt al Forţelor strategice, citat de Mediafax.

Potrivit colonelului Iegorov, focoasele folosite la test "au fost programate să lovească ţinte din poligonul Kura, situat în peninsula Kamceatka".

Racheta RS-24 Yars, introdusă în serviciu în iulie 2010, reprezintă o versiune îmbunătăţită a rachetei balistice de tip Topol-M.

Racheta balistică este capabilă să transporte mai multe focoase nucleare care pot atinge ţinte independente şi are capacitatea de a evita sistemele de apărare antirachetă pe o rază de până la 12.000 de kilometri.

Cele mai citite

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă