5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialRusia nu vrea să se întoarcă în G8

Rusia nu vrea să se întoarcă în G8

Ministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a anunţat, joi, că Rusia nu solicită revenirea în grupul ţărilor puternic industrializate (G8), informează Mediafax.

Participarea Rusiei în Grupul G8 – alături de Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA – a fost suspendată după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014.

Citeşte şi: Merkel, mesaj dur pentru Rusia

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, declara la sfârşitul lunii mai că Rusia nu poate reveni în Grupul statelor puternic industralizate G8 atât timp cât “nu respectă integritatea teritorială” a ţărilor.

“Atât timp cât Rusia nu promovează valorile fundamentale ale drepturilor omului şi nu adoptă un comportament adecvat, o revenire la formatul G8 este de neconceput pentru noi”, a declarat Angela Merkel în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

Summitul Grupului G7 – Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA – se desfăşura pe 7-8 iunie în oraşul bavarez Elmau.

Cele mai citite

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă