23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialRusia nu vrea să se întoarcă în G8

Rusia nu vrea să se întoarcă în G8

Ministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a anunţat, joi, că Rusia nu solicită revenirea în grupul ţărilor puternic industrializate (G8), informează Mediafax.

Participarea Rusiei în Grupul G8 – alături de Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA – a fost suspendată după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014.

Citeşte şi: Merkel, mesaj dur pentru Rusia

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, declara la sfârşitul lunii mai că Rusia nu poate reveni în Grupul statelor puternic industralizate G8 atât timp cât “nu respectă integritatea teritorială” a ţărilor.

“Atât timp cât Rusia nu promovează valorile fundamentale ale drepturilor omului şi nu adoptă un comportament adecvat, o revenire la formatul G8 este de neconceput pentru noi”, a declarat Angela Merkel în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

Summitul Grupului G7 – Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA – se desfăşura pe 7-8 iunie în oraşul bavarez Elmau.

Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă