10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialRusia nu a primit nicio cerere de azil din partea lui Edward...

Rusia nu a primit nicio cerere de azil din partea lui Edward Snowden

Rusia nu a primit încă nicio solicitare de azil politic din partea fostului consultant NSA Edward Snowden, anunţă surse citate de BBC News online şi preluate de mediafax.

Fostul consultant NSA Edward Snowden, aflat în aeroportul din Moscova, a declarat că doreşte azil politic temporar în Rusia până va putea pleca în America Latină. Snowden nu a precizat dacă a depus şi o cerere oficială pentru a obţine azil în Rusia.

Surse citate de BBC News online au informat că Rusia nu a primit nicio solicitare de azil politic din partea fostului consultant NSA.

Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a sunat vineri pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a discuta despre cazul fostului consultant NSA Edward Snowden.

 

Conversaţia între cei doi lideri intervine după ce Casa Albă a îndemnat Moscova să nu îi ofere o “platformă de propagandă” lui Snowden, aflat în zona de tranzit a unui aeroport din capitala Rusiei.

Cele mai citite

Pâinea pentru Ceaușescu. Cum se pregătea aceasta

Este știut faptul că pentru Nicolae Ceaușescu, „cel mai de frunte fiu al acestui pământ”, niciun efort nu era prea mare pentru a...

Lista cu beneficiarii programului ”Casa Verde Fotovoltaice 2023”, aprobată de AFM

Lista cu cei 49.311 de beneficiari ai programului ''Casa Verde Fotovoltaice 2023'' - persoane fizice a fost aprobată de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă