14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia, denunţată la ONU de Georgia. Vezi de ce

Rusia, denunţată la ONU de Georgia. Vezi de ce

Ministrul georgian de Externe, Maia Panjikidze, a denunţat miercuri la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului ocupaţia rusă din Abhazia şi Osetia de Sud, îndemnând la adoptarea unor măsuri imediate, transmite Mediafax.

Georgia este “extrem de îngijorată de situaţia critică care este prezentă în cele două regiuni (Abhazia şi Osetia de Sud), aflate sub ocupaţie rusă”, a declarat Panjikidze la Geneva, relatează AFP.

“Ocupaţia (rusă) în curs necesită atenţia dumneavoastră imediată şi măsuri urgente”, a afirmat ea, denunţând numărul tot mai mare al arestărilor ilegale.

De asemenea, ea a criticat “barierele (instituite de către Rusia în zonele de conflict) de-a lungul liniei de ocupaţie, care reprezintă o încălcare evidentă principiilor de drept internaţional”.

“Aceste activităţi ilegale afectează semnificativ viaţa din şcoli, divizează familii şi comunităţi”, a adăugat ministrul.

Şefa diplomaţiei georgiene a declarat că ţara sa este îngrijorată de “activităţile ilegale” ale Moscovei, care continuă să recurgă la forţă.

La 23 noiembrie 2010, preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a anunţat că statul său renunţă să recurgă la forţă unilateral, invitând Moscova la un dialog.

Rusia, care susţine Abhazia şi Osetia de Sud, a recunoscut independenţa celor două teritorii, la sfârşitul unui război în care a fost implicată Georgia, în 2008.

Cele mai citite

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...
Ultima oră
Pe aceeași temă