13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialRusia ajută Republica Moldova cu un milion de dolari

Rusia ajută Republica Moldova cu un milion de dolari

Un avion al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă a adus vineri la Chişinău 20 de tone de ajutoare umanitare, estimate la un milion de dolari, destinate victimelor inundaţiilor recente de pe Prut, relatează RIA Novosti, citată de NewsIn.

Ajutoarele constau în special în corturi, bărci, generatoare electrice şi instrumente de depanare şi au fost trimise după ce Republica Moldova a cerut ajutor.

“Ajutorul furnizat de Rusia este un semn de bună-voinţă, care simbolizează unitatea spirituală a ţărilor noastre”, a declarat premierul moldoveam Vlad Filat.

“Anul acesta şi Rusia s-a luptat cu cataclismele naturale, însă a găsit forţa să ofere susţinere unei ţări prietene. Suntem recunoscătorul Ministerului rus pentru Situaţii de urgenţă şi autorităţilor moldovene pentru organizarea oportunului zbor umanitar. Sperăm că poporul moldovean va aprecia aceste eforturi”, a afirmat şi ambasadorul rus în Republica Moldova, Valeri Kuzmin.

Inundaţiile de la sfârşitul lunii august, din Republica Moldova, au provocat pagube importante, lăsând fără curent electric circa 50 de sate şi distrugând 118 hectare de culturi.

Şi România a trimis recent un ajutor – constând în principal în materiale de construcţii – pentru sinistraţii din Republica Moldova.

Cele mai citite

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...

Clotilde Armand a renovat pe ascuns un apartament pregătit de retrocedare. Zeci de mii de euro din bugetul primăriei, pentru că s-a spart o...

Un consilier local a descoperit cum primarul Clotilde Armand a renovat apartamentul de sub el, deși există o cerere pe Legea 10 legată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă