25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRusia: 10-20 de persoane, infectate zilnic cu virusul West Nile

Rusia: 10-20 de persoane, infectate zilnic cu virusul West Nile

Serviciul federal pentru sănătate şi protecţia consumatorului din Rusia a anunţat că între zece şi 20 de persoane sunt infectate zilnic cu virusul West Nile în regiunea Volgograd. Numărul total al cazurilor a ajuns, miercuri, la 206, dintre care cinci morţi, relatează Interfax în pagina electronică. Potrivit realitatea.net, din cele 206 de cazuri înregistrate, 162 au fost înregistrate în oraşul Volgograd.

„Au fost înregistrate cazuri de infectare (cu acest virus) în oraşul Voljski şi în 17 zone rurale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Rospotrebnadzor. Nouă dintre cele 17 zone nu au mai fost afectate până în prezent de virusul West Nile. Şapte dintre acestea înregistrează câte un singur caz. Celelalte două înregistrează câte două cazuri.

Înainte de 26 august, se înregistrau între şase şi zece cazuri zilnic în această regiune. Din cauza căldurii anormale din această vară, primul caz de infectare cu virusul West Nile a fost înregistrat în regiune la 16 iulie, respectiv cu o lună mai devreme decât de obicei. Peste 300 de persoane au contractat virusul West Nile în regiunea Volgograd în 1999, iar 30 dintre ele au murit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă