11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialRoşca Stănescu vrea ca plenul Senatului să discute miercurea viitoare despre independenţa...

Roşca Stănescu vrea ca plenul Senatului să discute miercurea viitoare despre independenţa Justiţiei

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a propus, marţi, în plenul Senatului, ca miercurea viitoare, plenul să discute pe tema independenţei Justiţiei.

“Să discutăm miercurea viitoare, întreaga şedinţă de plen, despre ceea ce trebuie să facem noi, despre comportamentul pe care trebuie să îl avem astfel încât independenţa justiţiei să fie garantată”, a spus Roşca Stănescu de la tribuna Senatului.

Ulterior, Sorin Roşca Stănescu a declarat, pe holul Senatului, că propunerea făcută este necesară, întrucât parlamentarii trebuie să stabilească reguli de comportament şi norme în raport cu ceea ce înseamnă justiţia.

“Mă gândesc în primul rând sau aproape exclusive la judecători, la instanţele de judecată, la CSM, mă pot gândi, in extremis şi la procurori, deşi consider că procurorii nu fac parte din justiţie ci sunt avocaţi ai statului”, a spus Sorin Roşca Stănescu.

Propununerea senatorului PNL nu a fost supusă la vot, iar preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat că este vorba de ordinea de zi a săptămânii viitoare şi se poate analiza în şedinţa Biroului Permanent de luni.

Citeşte şi ANI îl acuză pe Roşca Stănescu de fals pentru că nu a declarat conturile din străinătate ale copiilor săi

Cele mai citite

Milano, la un pas de a interzice vânzarea de pizza sau înghețată după miezul nopții

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva mâncării la pachet (n.r. sistemul to go), printre care se numără și...

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă