18.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialRomtelecom va finaliza in luna iulie modernizarea retelei

Romtelecom va finaliza in luna iulie modernizarea retelei

Romtelecom a anuntat ca in cursul lunii iulie va finaliza lucrarile de modernizare a infrastructurii retelei de telecomunicatii si de instalare de echipamente de ultima generatie, ce se desfasoara in aceasta perioada in Bucuresti.
Aceste lucrari, care au necesitat investitii de aproximativ 25 milioane euro, vor crea conditiile pentru cresterea calitatii serviciilor oferite si pentru furnizarea de noi servicii performante (acces Internet, transfer de date de mare viteza, posibilitatea utilizarii in acelasi timp a telefonului, faxului, cat si a calculatorului pentru transfer de date de mare viteza folosind o singura pereche de fire de cupru etc.).
Zona centrala a Capitalei functiona pe o infrastructura de retea construita din cabluri de tip vechi, unele instalate inainte de 1970, distribuite pe distante mari si concentrate in trei puncte. Obiectivul este ca pe acelasi fir traditional de cupru pe care altadata se furniza doar “voce”, sa se poata oferi simultan voce, date, televiziune, jocuri.
In acest sens, va fi inlocuita integral infrastructura de cabluri in Victoria, Piata Victoriei si Plevnei. Mai exact, se vor instala echipamente de ultima generatie in urmatoarele zone: Victoria, Piata Victoriei, Plevnei, Dacia, Dorobanti, Baneasa, 1 Mai, Nord, Crangasi, Pajura, Militari, Sud, Sud-Vest, Sud-Est (Vitan), Vacaresti, Iancului, Colentina.
Pentru o parte din abonatii preluati in noile echipamente numarul de apel se va schimba, dar acest proiect rezolva pe viitor problema pastrarii numarului de apel in situatia mutarii locatiei clientului in orice zona din Bucuresti, cu oferirea serviciilor rapid si la acelasi standard.

Cele mai citite

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă