4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRomanii folosesc Internetul pentru informatii si e-mail, mai putin pentru jocuri

Romanii folosesc Internetul pentru informatii si e-mail, mai putin pentru jocuri

Majoritatea romanilor utilizeaza Internetul pentru a afla informatii cu ajutorul motorului de cautare Google, pentru a primi sau trimite e-mailuri si pentru a citi stiri, fiind interesati intr-o masura mai mica de jocurile online si accesarea retelelor sociale, potrivit GfK Romania, citat de Mediafax.

Acestea sunt concluziile unui studiu Omnibus realizat de GfK Romania privind obiceiurile de utilizare a Internetului.

"Studiul si-a propus sa afle care sunt principalele trei activitati desfasurate de internautii romani. Rezultatele arata ca 62% dintre utilizatorii de Internet sunt persoane curioase carora le place sa se documenteze, de aceea cauta diferite informatii pe Google", se arata intr-un comunicat al firmei de cercetare.

Urmatoarele pe lista sunt primirea sau trimiterea de e-mailuri, functie utilizata de 58% dintre respondenti, si citirea stirilor – 55%.

Varsta este un factor important de diferentiere in ceea ce priveste activitatile desfasurate pe Internet.

"Pentru tinerii sub 25 de ani muzica este o activitate la fel de importanta ca si citirea stirilor. Astfel, 49% au declarat ca ascultarea sau descarcarea de muzica reprezinta una dintre cele trei activitati desfasurate, fata de 42% care urmaresc stirile pe Internet", se mentioneaza in comunicat.

Vizualizarea stirilor pe Internet este practicata mai ales de persoanele cu varsta intre 35 si 55 de ani, 72% considerand ca aceasta este una dintre cele mai importante trei activitati, fata de 54% dintre persoanele intre 25 si 35 de ani si 42% dintre tinerii sub 25 de ani.

In acelasi timp, vizionarea de filme sau urmarirea unor programe TV pe Internet este o activitate preferata mai ales de persoanele sub 34 de ani. Rezultatele studiului arata ca 27% dintre tinerii sub 24 de ani si 21% dintre persoanele intre 25 si 34 de ani plaseaza aceasta activitate intre primele trei, fata de doar 9% persoane intre 35 si 54 de ani.

Activitatile web 2.0 sunt in continuare in zona de nisa in Romania, avand in vedere ca 13% dintre persoanele intervievate aseaza blog-urile intre cele mai importante trei activitati pe Internet, 10% jocurile on-line si numai 6% accesarea retelelor sociale.

Studiul a fost realizat in luna septembrie pe un esantion national de 338 de utilizatori de Internet.

GfK Romania este parte a grupului GfK, cu 150 de sucursale in 100 de tari de pe cinci continente. Grupul este una din cele mai mari organizatii de cercetare de piata din lume.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă