13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialRomânii care vin acasă, în vacanţă, blochează Vama Nădlac

Românii care vin acasă, în vacanţă, blochează Vama Nădlac

Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria s-au aglomerat, în ultimele 24 de ore, pentru că mii de români care lucrează în străinătate vin în ţară pentru a-şi petrece concediul.

La Vama Nădlac II, pe autostrada A1, timpul de aşteptare la intrarea în ţara este de până la o oră, iar poliţiştii de frontieră recomandă tranzitarea altor puncte, precum Nadlac I, Turnu şi Vârşand.

Numărul celor care tranzitează frontiera cu Ungaria a crescut semnificativ sâmbătă seara, când sute de autoturisme au ajuns la graniţă pentru a intra în România, iar din cauza cozilor formate la PTF Nadlac II (Autostrada A1), s-a aşteptat până la 100 de minute pentru controlul documentelor.

Conform Poliţiei de Frontieră Arad, majoritatea celor care intră în ţară în aceste zile sunt muncitori români care lucrează în străinătate şi care vin acasă în luna august pentru a-şi petrece concediile alături de familii.

Duminică dimineaţa, la Nădlac II se aştepta între 40 şi 60 de minute pentru controlul documentelor la intrarea în ţară, unde sunt deschise între şapte şi zece artere, în funcţie de fluxul de turişti.

Şi pe sensul de ieşire din ţară este mai aglomerat decât ân perioadele obişnuite, pentru că mulţi români pleacă în vacanţe în stăinătate. La Nădlac II se lucrează, duminica, pe cinci artere de control de pe sensul de ieşire.

Cele mai citite

Deficit bugetar mai mare în ianuarie 2024 față de 2023: 7,9 miliarde lei

Deficitul bugetului consolidat a fost de 0,45% din PIB în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu 0,25% din PIB în prima lună a...

Ministrul de Finanțe confirmă că inspectorii ANAF vor purta arme. Modelul este cel al Poliției Fiscale din alte țări

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală vor purta arme de foc în timpul activității lor profesionale, a declarat ministrul de Finanțe, Marcel Boloș. Ministrul...

Continuă protestul taximetriștilor în Capitală

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă