14.5 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. România sub nămeți. Două femei au murit în ambulanțe BLOCATE în...

UPDATE. România sub nămeți. Două femei au murit în ambulanțe BLOCATE în zăpadă. A fost COD ROȘU în Buzău, Vrancea și Brăila. COD GALBEN de ninsori şi viscol în 10 judeţe din din est şi sud-est, până marţi dimineaţa. Trenuri blocate în câmp. Curse aeriene anulate. Zeci de localități fără curent electric

UPDATE 23:47 – Gravida din localitatea Tătaru, judeţul Brăila, aflat sub cod roşu de vânt şi ninsori, care a așteptat pe durata întregii zile de luni să fie transportată la un spital pentru a naște, a ajuns la o unitate medicală din Slobozia, după aproape 20 de ore de la momentul la care a solicitat o ambulanță, informează Mediafax. Femeia de 36 de ani, din judeţul Brăila, care se află la a treia naștere, a solicitat o ambulanță, luni dimineață, la ora 4.00, când a simțit că trebuie să nască.

UPDATE 23:40 – Trafic oprit pe DN5 Bucureşti – Giurgiu. Un tir a intrat într-o cisternă

UPDATE 22:15 – CNADNR a anunţat  că începând cu ora 21:00 circulația rutieră a fost închisă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (viscol și zăpadă) pe drumul național DN 67C km 16+000 – km 34+800 (Novaci – Rînca).

UPDATE 21:10 – Alte drumuri blocate: DN2B Buzău – Brăila – Galaţi, DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN2C Costeşti (Buzău) – Slobozia (Ialomiţa), DN23 Brăila – Măicăneşti, DN21 Brăila – Slobozia, DN2N Bogza – Dumbrăveni – Vintileasca (Vrancea), DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (Vrancea), DN23A Focşani – Mărtineşti (Vrancea), DN24D Tuluceşti – Vârlezi (Galaţi), DN21A Bărăganu (jud. Brăila) – Ţăndărei (Ialomiţa), DN11A Podu Turcului – Bârlad, DN22D Măcin – Horia – Atmagea – intersecţia cu DN22A (Tulcea), DN22 Smârdan – Măcin – Garvăn – Isaccea – Tulcea – Babadag, DN22E I.C.Brătianu – Garvăn (Tulcea), DN22F Izvoarele – Nalbant (Tulcea), DN22A Cataloi – Topolog (Tulcea) – Saraiu (Constanţa), DN24A Huşi – Murgeni (judeţul Vaslui), DN24B Huşi – Albiţa (judeţul Vaslui), DN25 Tecuci – Şendreni, DN2F Bacău – Ivăneşti (judeţul Vaslui).

 

UPDATE 20:50 – Circulaţia este în continuare închisă pe autostrada A2, tronsonul Lehliu – Feteşti, pe 20 de drumuri naţionale precum şi pe toate drumurile naţionale din Brăila, potrivit celei mai recente informări a Centrului Infotrafic.

UPDATE 19:05 – CFR Călători: 15 trenuri nu vor circula marţi

UPDATE 18.26 – O gravidă a murit în ambulanța blocată în zăpadă

UPDATE 18.17 O nouă avertizare meteo: Cod GALBEN de ninsori în 10 judeţe din est şi sud-est

UPDATE 17:52 – O tânără aflată în stop cardio-respirator a murit în ambulanța blocată în zăpadă

UPDATE 17:37 – Galațiul, izolat între zăpezi. Arbori prăbușiți peste mașini, sute de călători captivi în trenuri, zeci de localități în beznă

UPDATE 17:13 – Opt drumuri naționale din Buzău și Vrancea, deschise cu restricții

UPDATE 17:12 – Un tren din București va prelua 60 de pasageri blocați în zăpadă, la Brăila

UPDATE 16:24 – UPDATE. Alte 18 trenuri, anulate, din cauza ninsorii

UPDATE 15:23 – Copil de șase ani, blocat în zăpadă, în Vrancea

UPDATE 15:08 – Circulația este ÎNCHISĂ pe A2 și pe 25 de drumuri naționale

UPDATE 14:37 – UPDATE. Alte 12 trenuri, anulate, din cauza ninsorii

UPDATE 12:40 – COD PORTOCALIU în Constanța

UPDATE 12:30 – Călărași. Sute de case fără curent electric

UPDATE 12:20 – Localități din 12 de județe, blocate de ninsori

UPDATE 12:10 – Drumul către stațiunea Păltiniș, blocat de zăpadă

UPDATE 11:45 – Restricții de circulație în județul Giurgiu, pe fondul ninsorilor

UPDATE 11:30 – 10 mașini, blocate în zăpadă, în Vrancea

UPDATE 11:05 – 23 de trenuri spre Galați, București și Constanța, ANULATE, din cauza zăpezii

UPDATE 11:00 – Brăila. Toate drumurile, închise. Zeci de localități fără curent

UPDATE 10:45 – Buzău: Tren oprit pentru deszăpezirea liniei

UPDATE 10:35 – Brăila. Trei trenuri, blocate de viscol

UPDATE 10:15 – Nouă trenuri care circulă în judeţele avertizate cu coduri roşu şi portocaliu au fost anulate, luni, iar circulaţia altor trenuri poate fi modificată, în special pe rutele Făurei – Galaţi, Galaţi – Constanţa şi Ploieşti – Urziceni, a anunţat CFR Călători.

"În judeţele aflate sub avertizări de cod portocaliu şi cod roşu – Prahova, Ialomiţa, Constanţa, şi respectiv Vrancea, Brăila şi Buzău – există posibilitatea modificării circulaţiei sau anulării unor trenuri, în special pe secţiile feroviare Făurei – Galaţi, Galaţi – Constanţa şi Ploieşti – Urziceni. În acest moment, şapte trenuri Regio şi două trenuri InterRegio au fost anulate pe aceste secţii", se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.

Pasagerii care nu mai doresc să continue călătoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare, a precizat sursa citată.

UPDATE 10:05 – Mașini zdrobite de copaci, în București

UPDATE 10:00 – Toate drumurile naţionale şi județene din Buzău au fost închise, luni, în jurul orei 9.30. Autoritățile au luat această decizie întrucât vântul este extrem de puternic și face inutilă munca drumarilor. Măsura a fost luată întrucât în tot județul ninge abundent, iar vântul suflă cu putere și viscolește zăpada astfel că drumarii nu pot interveni. Pentru a nu exista situații în care oamenii să rămână în troienele de zăpadă și să fie expuși riscurilor, autoritățile au decis închiderea tuturor drumurilor județene din Buzău. Drumarii vor interveni în momentul în care intensitatea vântului va scădea.

UPDATE 9:45 – Nouă drumuri judeţene din Vaslui sunt închise circulaţiei din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, iar pe restul arterelor se circulă foarte greu, fără a exista, deocamdată, maşini izolate sau situaţii în care ambulanţele să nu ajungă la urgenţe. Autorităţile locale vasluiene au raportat nouă drumuri judeţene blocate din cauza intemperiilor vremii, care fac imposibilă intervenţia utilajelor de deszăpezire pentru redeschiderea circulaţiei. Totodată, pe celelalte drumuri judeţene se circulă în condiţii foarte grele, având în vedere viscolul puternic care formează suluri de zăpadă pe şosea.

UPDATE 9:00 – Drumul naţional 22 Brăila-Grădiștea a fost închis, luni dimineață, din cauza vizibilității scăzute, în timp ce pe DN 2 B Brăila – Vizireni (judeţul Buzău), traficul a fost restricționat pentru mașinile mai grele de 3, 5 tone, din cauza viscolului și a zăpezii abundente.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonel Ștefan Stoian, în acest județ a nins abundent, în noaptea de duminică spre luni, motiv pentru care s-au impus măsuri pe două drumuri naționale. Astfel, s-a decis restricționarea mașinilor de peste 3, 5 tone pe DN 2B Brăila – Vizireni (judeţul Buzău), iar DN22 Brăila – Grădiștea a fost închis temporar, începând cu ora 5.00 pentru că viscolul este extrem de puternic și vizibilitatea foarte scăzută, aproape de zero.

Inspectoratul Județean de Poliție Brăila a trimis în teritoriu, în județul Brăila, 15 filtre de polițiști care acționează la ieșire din municipiul Brăila și în localitățile Ianca, Șutesti,Oprișănesti, Olăneasca, Viziru, Bărăganu, Mihai Bravu și Surdila Greci.

UPDATE 8:55 – Tronsonul Bucureşti – Drajna din A2, toate drumurile naţionale din Buzău şi aproape toate din Brăila, cu excepţia DN22 Brăila – Galaţi, au fost închise, din cauza ninsorii şi vântului, informează Centrul Infotrafic.

Circulația rutieră este întreruptă şi pe alte tronsoane de drumuri naţionale: DN2C Costeşti (jud. Buzău) – Slobozia, DN2N Bogza – Dumbrăveni (jud. Vrancea), DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (jud. Vrancea), DN23A Gologanu – Tătăranu (jud. Vrancea) şi DN24D Tuluceşti – Vârlezi (jud. Galaţi).

În plus, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN4 Bucureşti – Olteniţa, DN1D Albeşti-Paleologu – Urziceni, DN1B Albeşti-Paleologu – limită judeţul Buzău, DN 13A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, DN12A Miercurea Ciuc – Lunca de Sus, DN5B Giurgiu – Ghimpaţi şi pe DN2(E85), în judeţele Ilfov şi Ialomiţa.

UPDATE 8:20 – Circulaţia rutieră este întreruptă pe şapte tronsoane de drumuri naţionale, din Buzău, Ialomiţa, Brăila, Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii abundente şi viscolului, iar pe A2 au început să se formeze suluri de zăpadă, informează Centrul Infotrafic.

Întreruperea circulaţiei a fost dispusă pe: DN2B Buzău – Brăila, DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN2C Costești (jud. Buzău) – Slobozia, DN2N Bogza Dumbrăveni (judeţul Vrancea), DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (Vrancea), DN23A Gologanu – Tătăranu (Vrancea) şi DN24D Tuluceşti – Vârlezi (Galaţi).

Din același motiv, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN4 Bucureşti – Olteniţa, DN1D Albeşti-Paleologu – Urziceni şi pe DN2(E85), în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, iar în judeţul Buzău de la limita cu Ialomiţa până la intrarea în municipiul Buzău.

Pe autostrada A2 ninge viscolit pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 12 şi 86. Cu toate că utilajele de deszăpezire acţionează permanent, în anumite zone încep să se formeze suluri de zăpadă, iar şoferii trebuie să fie atenţi şi să circule cu viteză redusă, se mai spune în comunicatul Infotrafic.

Centrul Infotrafic recomandă şoferilor ca, înainte de a porni la drum, să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă şi să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul deplasării, să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

***

Judeţele Buzău, Vrancea şi vestul judeţului Brăila au fost plasate sub cod roşu de ninsoare şi vânt, luni, de la ora 8.30 până la 13.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Sunt așteptate intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 – 90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită şi vizibilitate redusă spre zero.

Avertizarea este valabilă până la ora 13.00, urmând ca apoi cele trei judeţe să intre sub avertizare de cod portocaliu.

Citește și: Autocar cu 33 de persoane, în șanț

Meteorologii au emis, luni dimineaţă, o nouă avertizare de cod portocaliu, valabilă pentru judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău şi Prahova, până luni la ora 18.00. În aceste judeţele cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25 – 30 l/mp, vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, potrivit avertizării de cod portocaliu.

Avertizarea de cod galben de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei vizează acum Capitala şi 15 judeţe, respectiv Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Braşov, Covasna, Harghita, nord-estul Mureşului, Bistriţa – Năsăud, Maramureş, Suceava, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

Citește și: Întârzieri pe aeroporturi

Astfel, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali va ninge viscolit. În Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte în primele ore ale intervalului şi izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat în ninsoare. În aceste regiuni viteza vântului la rafală va depăşi 55 – 65 km/h.

Avertizarea este valabilă luni de la ora 6.00 până la ora 18.00.

Conform avertizării emise anterior, codul portocaliu de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei era valabil până la ora 20.00 în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Cod galben era instituit tot până atunci în Capitală şi alte 25 de judeţe din ţară, respectiv Ilfov, Giurgiu, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Vâlcea, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Neamţ, Suceava, Botoşani, Iaşi, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Maramureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Cele mai citite

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă