28.7 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialRomânia, sub lupa Comisiei Europene

România, sub lupa Comisiei Europene

Comisia Europeană (CE) va monitoriza România economic, fiscal și financiar până în mai 2018, în continuarea programului de împrumut stabilit cu Guvernul în 2013 și care s-a încheiat miercuri, complementar unei înțelegeri similare a Executivului cu FMI.

„Supravegherea post-program va începe acum și va implica vizite de două ori pe an pentru evaluarea situației economice, financiare și fiscale a țării până în mai 2018“, a informat, miercuri, CE. Pe lângă supravegherea post-program, Comisia va continua cooperarea „strânsă“ cu autoritățile din România în contextul Semestrului European și al mecanismelor de supraveghere macroeconomică. Semestrul European este un ciclu de implementare a reglementărilor economice ale Uniunii Europene.

România a avut o înțelegere preventivă cu CE prin care Comisia a pus la dispoziția Guvernului de la București fonduri de 2 miliarde de euro în cadrul mecanismului pentru echilibrarea balanței de plăți. Înțelegerea, derulată în perioada 2013-2015 în paralel cu un acord cu FMI pentru o sumă similară, s-a încheiat miercuri. Guvernul nu a accesat fonduri, nici de la CE și nici de la FMI.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă