16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRomânia speră acum la Mondialul din 2014

România speră acum la Mondialul din 2014

Naţionala de fotbal a României a ratat o nouă calificare la un turneu final, după ce a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), meciul disputat în faţa Belarusului, în penultima etapă a grupei D a preliminariilor Campionatului European din 2012. 

România a ratat calificarea, obţinând doar o remiză în meciul cu Belarus, în timp ce una dintre contracandidatele la calificare, selecţionata Bosniei-Herţegovina, a învins cu 5-0 (4-0) naţionala Luxemburgului şi a acumulat 19 puncte în 9 meciuri, cu 6 mai multe decât România.

„Sperăm să ne calificăm la Mondialul din 2014″

În ultimii 12 ani, România a ratat calificarea la cinci dintre cele şase turnee finale, iar viitorul nu se anunţă deloc unul strălucit. 

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, citat de Mediafax, că trebuie găsite soluţii pentru campania viitoare de calificare. „Trebuie să găsim soluţii pentru viitorul apropiat. Să aducem jucători noi cât mai mulţi, dar integraţi alături de jucători valoroşi.

Naţionala poate să iasă din criză dacă vom reuşi să formăm un lot valoric cu fotbalişti motivaţi la toate meciurile”, a precizat Piţurcă.

Atacantul Adrian Mutu, marcatorul celor două goluri din meciul contra Belarusului, a declarat pentru Mediafax că echipa naţională se gândeşte deja la preliminariile următoare: „Meciul cu Albania contează pentru că trebuie să formăm un grup în vederea campaniei următoare. Deja ne gândim la următoarele preliminarii şi obiectivul nostru este să formăm un nucleu. Sperăm să ne calificăm”. Mutu a ajuns la 34 de goluri pentru România, la un singur gol de recordul deţinut de Gheorghe Hagi, acesta fiind singurul lucru notabil pe care  atacantul îl mai poate realiza la echipa naţională.

Fundaşul Alexandru Măţel, care a jucat al doilea său meci la echipa naţională, crede că România va ajunge la turneul final al Campionatului Mondial din 2014.  „Trebuie să formăm o echipă şi să-i aducem şi pe spectatori înapoi pe stadion. Cred că ne vom califica la următoarea campanie”, a spus Măţel.

 Fotbaliştii Răzvan Raţ, Cosmin Moţi şi Lucian Sânmărtean sunt indisponibili pentru meciul dintre naţionala României şi Albania, de marţi, şi au părăsit cantonamentul primei reprezentative, iar Gabriel Tamaş este incert din cauza unei inflamaţii musculare.

Se pare că selecţionerul va miza pe tineri în ultimul meci al grupei, în speranţa formării unui nucleu nou, capabil să se bată la calificare în campaniile următoare. Jucători precum Silviu Lung Jr. , Luchin, Măţel, Gardoş sau Torje vor evolua împotriva reprezentativei Albaniei.

Stadionul pe care se va juca finala Europa League din 2012 a purtat ghinion tuturor echipelor româneşti care au evoluat acolo până acum. Din 12 puncte posibile, fie că a fost vorba de echipa naţională, Rapid sau Oţelul, nu s-au obţinut decât două puncte.

Următorul meci de pe Naţional Arena este Oţelul-Manchester United  din Liga Campionilor, partidă ce va avea loc pe 18 octombrie şi după care, probabil, vom rămâne cu doar 2 puncte obţinute de echipele româneşti pe noul stadion.  

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă