12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia, prezentă la All Stars-ul de baschet 3x3 de la Doha

România, prezentă la All Stars-ul de baschet 3×3 de la Doha

România va fi prezentă, în premieră, la All Stars-ul de baschet 3×3, care va avea loc, vineri, la Doha, în Qatar. Echipa Bucureștiului, care va reprezenta România, este singura din lume care a participat la toate cele trei finale ale FIBA 3×3 World Tour.

Cei mai buni jucători de baschet 3×3 din lume se vor înfrunta la Doha pentru premii în valoare totală de 120.000 de dolari.

Echipa Bucureştiului va fi condusă la Doha de Angel Santana, campion european cu naţionala de 3×3 a României, şi cel mai bine clasat jucător european în FIBA 3×3 World Rankings. Acesta îi va avea alături pe Iulian Corneanu şi Cristian Crăciun, coechipierii săi de la Ştiinţa Bucureşti, lotul fiind completat de un jucător spaniol, Alejandro Machin, conform Mediafax.

Reprezentanta Capitalei, locul patru la turneul final al circuitului mondial de baschet 3×3, nu s-a putut prezenta în formula clasică. Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Vasile Ştefan, care au contribuit şi la cucerirea medaliilor de aur la Europene, sunt angrenaţi în Liga Naţională de Baschet alături de echipele lor de club şi nu vor juca la Doha.

FIBA 3×3 All Stars reuneşte în Qatar şase echipe: câştigătoarea circuitului mondial, echipele celor mai bine clasaţi jucători din Europa, America şi restul lumii, echipa celui mai bine clasat jucător din lume la categoria sub 18 ani, precum şi o reprezentantă a gazdelor.

Fiecare echipă va primi din start 10.000 de dolari pentru participarea la acest regal al baschetului 3×3, iar câştigătoarea va fi recompensată cu un cec în valoare de 25.000 de dolari.

România este una dintre cele mai bine cotate ţări din lume în baschetul 3×3, în anul 2014 câştigând titlul european şi ocupând locul patru la finala circuitului mondial. Totodată, românii au atins faza sferturilor de finală la Campionatele Mondiale de la Moscova şi au obţinut locul doi la Mastersul FIBA de la Praga, în competiţiile masculine, în timp ce fetele au atins faza sferturilor de finală atât la Mondiale cât şi la Europene.

Cele mai citite

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă