36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialRomânia, pregătită să taie lemne

România, pregătită să taie lemne

Cei mai buni români la tăiat lemne au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru campionatul mondial de specialitate, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, în Olanda. În frunte cu campionul naţional la acest sport, Botond Nagy, Naţionala României, din care mai fac parte alţi patru sportivi, va ajunge zilele următoare la Roermond, localitatea olandeză în care cei mai buni tăietori de lemne, atât pe echipe cât şi la individual, se vor bate pentru titlul suprem. Dacă la proba pe echipe avem şanse mici de reuşită, în schimb la proba individuală, în care va participa doar orădeanul Botond Nagy, posibilitatea de a încheia printre cei mai buni este destul de mare.

40.000 de euro, premiul

Chiar dacă un podium pare a fi exclus încă din start, totuşi, campionul naţional al României vrea să se întoarcă acasă cu un loc între primii 10 sportivi. „Va fi un concurs extrem de greu în Olanda, pentru că vor fi la start cei mai buni sportivi din lume. Va trebui să trecem de şase probe şi să tăiem lemnele în diferite poziţii şi cu diferite instrumente într-un timp cât mai scurt. Oricum, sper să mă clasez între primii 10 sportivi ai lumii, astfel o să fiu calificat direct şi la competiţia mondială de anul viitor”, a declarat sportivul bihorean. Campionul mondial va fi recompensat cu 40.000 de euro, dar fiecare record mondial sau european va fi premiat suplimentar.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă