19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRomania isi va mentine trupele dislocate in Kosovo si in Afganistan

Romania isi va mentine trupele dislocate in Kosovo si in Afganistan

"In cadrul Summitul NATO de la Strasbourg, vom sustine continuarea prezentei noastre in Kosovo si in Afganistan", a afirmat presedintele Traian Basescu la incheierea sedintei CSAT de joi dupa-amiaza. Totodata, seful statului si-a exprimat speranta ca la summitul din aprilie, Macedonia sa fie primita in structurile nord-atlantice.

Printre altele, Traian Basescu a afirmat ca in cadrul sedintei CSAT s-a discutat si despre restructurarea politiei de frontiera, despre reducerea numarului de politisti de frontiera si despre raportul de activitate pe anul 2008. "E necesara o discutie pe tema furnizorului de echipamente militare, iar din 151 de hotarari ale CSAT, doar 6 hotarari nu au fost implementate", a afirmat seful statului.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii s-a reunit in sedinta la Palatul Cotroceni. Seful statului a discutat astazi cu membrii CSAT despre summit-ul NATO care va avea loc pe 3-4 aprilie la Strasbourg si Kehl.

Dupa cum transmite Realitatea TV, sedinta CSAT a avut loc in contextul in care, in ultima vreme Romania s-a confruntat cu mai multe probleme ce vizeaza siguranta nationala. Este vorba despre disparitia unor arme dintr-un depozit al Ministerului Apararii, dar si despre cazul de spionaj care ar putea afecta relatia diplomatica cu Ucraina. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă