8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia îşi pregăteşte primul corp profesional de dialog social şi intervenţie în...

România îşi pregăteşte primul corp profesional de dialog social şi intervenţie în decizia publică

800 de reprezentanţi ai societăţii civile (oameni de afaceri, sindicalişti, jurnalişti şi reprezentanţi ai ONG-urilor) vor participa, în următorii trei ani, la activităţi de instruire şi acţiuni practice de intervenţie în procesul decizional de la nivel local, regional, naţional şi european.

Programul „Partener activ şi implicat” a fost demarat miercuri de către Academia de Advocacy şi are drept scop  crearea primului corp profesional de dialog social şi de intervenţie în decizia publică din România.

Proiectul îşi propune formarea de specialişti din rândul structurilor societăţii civile, care să poată influenţa activ şi competent decizia politică în probleme de interes public.

Aceştia vor stăpâni tehnici şi mecanisme profesionale de intervenţie în dialogul social, vor cunoaşte modalităţile legale de acces şi intervenţie în procesul public de decizie şi vor putea susţine argumentat poziţia celor pe care îi reprezintă în negocierile cu decidenţii politici.

Cunoştintele şi experienţa practică astfel acumulate vor fi atestate prin certificarea profesională a celor care finalizează acest proces. “Trebuie să eliminăm de urgenţă amatorismul societăţii civile în relaţia cu politicienii. Trebuie să ne implicăm profesional!”, a spus Radu Nicosevici, preşedintele Academiei de Advocacy.

Proiectul „Partener activ si implicat” este susţinut financiar din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. El se va derula pe parcursul a trei ani şi va acoperi toate cele opt regiuni de dezvoltare ale României.

 

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă