21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia, în presa americană: Mihai Tudose, un personaj obscur, acuzat de plagiat,...

România, în presa americană: Mihai Tudose, un personaj obscur, acuzat de plagiat, este noul prim-ministru

Un fost ministru al Economiei, puțin cunoscut, care a renunțat la titlul de doctor după ce a fost acuzat de plagiat, a fost confirmat de Parlamentul României drept prim-ministru, informează ziarul New York Times.

Despre Tudose se mai spune că are 50 de ani, că deși a fost ministru "a rămas o figură obscură" și că îi urmează lui Sorin Grindeanu, cel care a fost obligat să se retragă din fruntea Guvernului "ca rezultat al unei rupturi în partidul de guvernământ, social – democrat".

Jurnaliștii americani mai anunță că "liderul partidului, Liviu Dragnea, este considerat liderul de facto al României, dar el nu este eligibil ca prim-ministru întrucât are condamnare pentru fraudă".

Pe de altă parte, acceptarea ca premier a lui Tudose a atras critici și contra președintelui Iohannis, care susținuse că șeful Guvernului trebuie să fie un om "integru și competent".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Armata israeliană l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah

Armata israeliană (IDF) a anunţat că l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah în urma unui atac aerian efectuat marţi, relatează The...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă