16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRomânia, evaluată de Eurojust şi Reţeaua Judiciară Europeană

România, evaluată de Eurojust şi Reţeaua Judiciară Europeană

În perioada 22-25 octombrie are loc evaluarea României în cadrul celei de a VI-a runde de evaluare reciprocă privind implementarea de către statele membre ale Uniunii Europene a deciziilor privind Eurojust şi Reţeaua Judiciară Europeană, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Vizita se va derula pe parcursul a patru zile şi va include întâlniri cu procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Piteşti), Direcţia Naţională Anticorupţie,  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi din cadrul parchetelor de pe lângă curţile de apel şi tribunale.

Citeşte şi: CE propune un Parchet European. Vezi care este motivul!

Totodată, vor avea loc întâlniri cu judecători ai Curţii de Apel Bucureşti şi ai instanţelor din circumscripţia acesteia, precum şi cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, ai punctelor naţionale de contact la Reţeaua Judiciară Europeană, ai corespondenţilor naţionali la Eurojust şi ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, şi alţi reprezentanţi ai Ministerului  Afacerilor Interne. Membrul Naţional la Eurojust va fi prezent pe toată perioada vizitei de evaluare.

Eurojust este un organism format  dintr-un membru  naţional  detaşat de fiecare Stat Membru în conformitate cu sistemul său  juridic,  acesta fiind un procuror, un judecător sau un  ofiţer de poliţie cu competenţă echivalentă.

Reţeaua Judiciară Europeană este o reţea de puncte de contact naţionale din cadrul statelor-membre, respectiv din cadrul autorităţilor centrale cu atribuţii în materia cooperării judiciare internaţionale în materie penală, autorităţilor judiciare, precum şi a altor autorităţi competente cu atribuţii în materia cooperării internaţionale atât în ceea ce priveşte criminalitatea de ordin general, cât şi anumite forme grave ale criminalităţii.

 

 

 

 

Cele mai citite

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă