16.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia este între primele șapte țări implicate în acțiunile NATO

România este între primele șapte țări implicate în acțiunile NATO

România face parte din grupul celor șapte țări considerate cele mai implicate în acțiunile NATO, relevă un comunicat al Comandamentului Aliat pentru Transformare.

“Aceste națiuni sunt principalii contributori la capacitățile NATO, prin contribuțiile lor naționale și prin bugetele alocate Apărării”, precizează comunicatul.

În acest context, ambasadorii la NATO ai celor șapte țări au fost invitați, în ultimele zile, în SUA, la sediul Comandamentului Aliat pentru Transformare din Norfolk. De asemenea, cei șapte ambasadori au făcut și o vizită la bordul portavionului USS Dwight D. Eisenhower.

România este reprezentată la sediul NATO din Bruxelles de ambasadorul Stelian Stoian.

Alături de el, la vizita în SUA au participat ambasadorii  la NATO ai  Belgiei, Danemarcei, Portugaliei, Sloveniei, Spaniei și SUA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă