27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialRomânia cumpără avioane F16 second-hand din Portugalia

România cumpără avioane F16 second-hand din Portugalia

România va achiziţiona mai multe avioane F16 la mâna a doua din Portugalia. O echipă de experţi din cadrul Ministerului Apărării a analizat oferta înaintată de statul portughez, iar hotărârea a fost luată. Conform ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, aeronavele corespund tuturor normelor din punct de vedere tehnic şi vor putea fi folosite de statul român timp de 20 de ani, potrivit rtv.net.

Avioanele vor fi cumpărate în cadrul unui acord guvernamental, fapt ce ar presupune că nu va fi necesară organizarea unei licitaţii, conform ministrului.

“Procesul acesta de proiectare a unei achiziţii în domeniul aviaţiei militare se derulează de peste cinci ani. S-au făcut analize comparate a tuturor produselor de pe piaţă, a preţurilor de achiziţii. S-a luat decizia într-un context fericit să organizăm tranziţia de la MIG-uri spre avioanele de generaţia a cincea în cel mai eficient mod cu putinţă”, a declarat ministrul Dobriţoiu.

Acesta a mai precizat că, în ciuda faptului că nu sunt noi, avioanele îşi vor dovedi eficienţa: “Avioanele la mâna a doua nu înseamnă acelaşi lucru cu o maşină la mâna a doua. Se desface până la ultimele bucăţele de aripi. Când se reasamblează poate fi folosit în condiţii de siguranţă. Avioanele sunt foarte bine întreţinute. Răspundem tuturor directivelor UE, iar achiziţia făcându-se în spaţiul UE, nu mai presupune acele chinuitioare proceduri”.

Cele mai citite

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

Motoreductoarele – ce sunt și la ce le folosim?

Cauți cea mai bună soluție pentru a optimiza etapele de lucru? Dacă activezi în domeniul industrial, probabil ai resimțit presiunea de a ține pasul...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă