22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRomânia atacă din nou promovarea

România atacă din nou promovarea

Reprezentativa de tenis a României va încerca în această săptămână să facă un pas important spre grupele principale ale Fed Cup, corespondentul feminin al Cupei Davis.

Echipa României de Cupa Federaţiei va juca, în această săptămână, mai exact în perioada 2-5 februarie, în Israel, în grupa D din cadrul diviziei a treia (Grupa I Euro africană), alături de Olanda, Ungaria şi Letonia, dar promovarea pe o treaptă superioară a competiţiei va fi extrem de dificilă. Din lotul nostru fac parte jucătoare extrem de bine clasate în ierarhia mondială, Alexandra Dulgheru (locul 30 WTA), Monica Niculescu (locul 85 WTA), Sorana Cîrstea (locul 94 WTA), şi junioara Cristina Dinu (18 ani, locul 573 WTA şi locul 15 ITF – juniori), reprezentativa noastră aflându-se printre principalele favorite, dar drumul până la grupa principală este lung şi întortocheat.

Mai întâi, fetele noastre vor trebui să se claseze în această săptămână pe primul loc în grupa D în care evoluează. Apoi să joace cu câştigătoarele din celelalte trei grupe (grupa A: Elveţia, Marea Britanie şi Danemarca; grupa B: Polonia, Israel, Bulgaria şi Luxemburg; grupa C: Belarus, Austria, Croaţia şi Grecia) şi să se claseze în primele două locuri, pentru că doar cele două învingătoare se califică în play-off-ul Grupei a II-a Mondială, care se joacă în perioada 16-17 aprilie.

Înainte de plecarea spre Israel, Irina Spîrlea, căpitanul nejucător al echipei, a explicat de ce în Fed Cup este dificil să faci pronosticuri vizavi de şansele fiecărui team de a accede în faza următoare. „La Cupa Federaţiei sau la Cupa Davis totul depinde foarte mult de atmosferă şi de tensiunea care se creează. Multe jucătoare evoluează mai bine decât atunci când joacă la individual. Pe hârtie, România pare printre cele mai puternice echipe, dar anul trecut s-a demonstrat că nu joacă poziţia din clasament, după ce o jucătoare din Top 30 a pierdut în faţa uneia care abia intrase în primele 1.000. De aceea refuz să mă mai uit la clasament. Ungurii au două jucătoare bune, dar rămâne de văzut dacă vor veni cu acestea. Până nu ajungem acolo nu ştim ce ne aşteaptă. Toţi declară o echipă la început, dar până la începerea meciurilor se pot face modificări, aşa cum ni s-a întâmplat şi nouă cu Simona Halep (n.r. – Simona Halep s-a accidentat şi zece zile se află în repaus total, iar pe teren va reveni abia peste aproximativ o lună)”, a spus Irina Spîrlea. Jucătoarea numărul 1 al echipei noastre, Alexandra Dulgheru, s-a declarat optimistă, dar de asemenea nu a făcut niciun fel de pronostic. „Adversarele din grupa noastră sunt foarte bune, iar dacă vor veni toate, atunci nu va fi deloc uşor. Eu sper totuşi să nu fie chiar toate. Cel mai important este însă să fim concentrate meci de meci, iar dacă ne vom califica ne va fi puţin mai uşor, pentru că deja vom avea partide în picioare. Anul trecut ne-a despărţit un singur meci pentru a ajunge în semifinale. Sperăm ca în acest an să reuşim mai mult”, a spus Alexandra Dulgheru.

Cât despre perechea care va evolua în meciurile de dublu, zarurile se învârt încă. „Încă nu ne-am hotărât asupra meciurilor de la dublu, pentru că depindem şi de forma jucătoarelor. Vom vedea cum se simt fetele, dar aş vrea ca Niculescu să fie în primul rând la dublu, pentru că are mai multă experienţă. De asemenea, Sorana cred că ar face un cuplu bun cu Monica, dar vom mai vedea. Mai avem antrenamente şi vom vedea cum se înţeleg mai bine”, a spus Spîrlea.

Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

CNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plănuiește modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va permite extinderea perioadei în care drumul este deschis circulației, a...

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...
Ultima oră
Pe aceeași temă