20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRomâncele, neînvinse

Româncele, neînvinse

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat ieri, la Drobeta Turnu Severin, cea de-a 43-a ediţie a Trofeului Carpaţi.

În ultima partidă, ieri, România a învins, cu scandal, reprezentiva Ucrainei, cu 35-27. Handbalistele noastre au dominat clar partida cu ucrainencele, dar cu şase minute înaintea pauzei, antrenorul Leonid Yevtushenko a fost la un pas să-şi scoată echipa de pe teren, nemulţumit că extrema Manacharova a primit cartonaş roşu, după o lovitură aplicată în stomac Iuliei Curea. Antrenorul Luminiţa Huţupan Dinu l-a convins pe tehnicianul ucrainean să revină asupra deciziei, meciul continuând fără alte incidente şi încheindu-se cu victoria tricolorelor. Echipa României a acumulat astfel 6 puncte, din cele trei victorii consecutive, fiind urmată în clasament de Polonia, Ucraina (ambele cu câte trei puncte) şi Macedonia (0 p). Cel mai bun portar al turneului a fost desemnată Paula Ungureanu, titlul de MVP a revenit pivotului Florina Chintoan, iar cel de golgeter Anastasiei Pidpalova (Ucraina), care este componentă a campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Radu Voina, selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, a declarat că la competiţie nu au primat rezultatele, dar că şi-a putut face o părere despre forma fiecărei jucătoare, în condiţiile în care în curând va trebui să definitiveze lotul pentru Europene. „N-au primat rezultatele, dar e cu atât mai bine că am câştigat. Importante au fost relaţiile de joc şi descătuşarea fetelor în teren. E o atmosferă bună în echipă şi asta contează mult în prespectiva Campionatului European. Au fost şi fluctuaţii în joc care sigur că nu ne mulţumesc, dar am încredere că putem lucra mai mult până la plecarea la Europene. Va veni şi un moment mai delicat pentru că urmează să alegem, lotul pentru CE şi va fi foarte greu având în vedere că toate fetele au muncit enorm”, a declarat Radu Voina.

Următoarea convocare a echipei antrenate de Radu Voina şi Luminiţa Huţupan Dinu este programată pentru data de 23 noiembrie. Până la plecarea la Campionatul European din luna decembrie, naţionala României mai are programată participarea la un turneu amical în Franţa (26-28 noiembrie) şi disputarea a două partide de verificare, cu echipa Germaniei (30 noiembrie-1 decembrie). La CE din Danemarca şi Norvegia, tricolorele vor debuta în grupa A, în compania Spaniei, la 7 decembrie. Din grupă mai fac parte echipele Danemarcei şi Serbiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă