21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRobert Kubica, grav rănit într-un accident la un raliu

Robert Kubica, grav rănit într-un accident la un raliu

Pilotul polonez de Formula 1, Robert Kubica (Renault), a fost grav rănit la raliul Ronde di Andora (Italia), iar „pronosticul vital este rezervat”, au anunţat medicii de la spitalul din Genova, informează AFP, citat de Mediafax.

Kubica, în vârstă de 26 de ani, conducea o Skoda Fabia când a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

El a fost transportat cu elicopterul la spitalul Santa Corona din Genova, fiind victima a unor „traumatisme multiple”, iar „pronosticul vital este rezervat”, conform medicilor.

Agenţia italiană Ansa a anunţat că Robert Kubica este grav rănit la o mână, care i-ar putea fi amputată. Pilotul nu va participa, mai mult ca sigur, la debutul Campionatului Mondial de Formula 1, din Bahrain, la 13 martie. Primul buletin medical în cazul Kubica este aşteptat la ora 13.00 GMT (15.00 – ora României).

Accidentul lui Kubica, care conducea o Skoda Fabia S2000 pentru echipa DP Motorsport, a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo. Copilotul Jakub Gerber a puutut ieşi din maşină, însă Kubica a fost scos de echipajele de intervenţie.

În iunie 2007, Robert Kubica, pe atunci la BMW-Sauber, a fost implicat într-un accident grav, în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei, de la Montreal. În turul 27, după un acroşaj cu maşina Toyota a lui Jarno Trulli, monopostul lui Kubica s-a ridicat în aer şi a fost proiectat violent într-un parapet de protecţie al circuitului, apoi s-a rostogolit de mai multe ori şi s-a izbit de zidul de pe partea cealaltă a pistei. Kubica a suferit atunci o comoţie cerebrală şi o entorsă la glezna dreaptă.

UPDATE: Polonezul Robert Kubica a fost rănit la mâna şi piciorul stâng, după ce a suferit un accident la un raliu italian, a declarat, duminică, un purtător al echipei Lotus Renault GP, citat de AFP.

Kubica, în vârstă de 26 de ani, primul pilot al echipei Lotus Renault în Formula 1, va lipsi la debutul sezonului în Formula 1, din 13 martie, în Bahrain. Pasionat de raliu, el participa la Ronde di Andora, în apropiere de Genova, la volanul unei Skoda Fabia S2000, maşină mai puternică decât Renault Clio R3 pe care o pilotase anul trecut la Monte Carlo şi Var.

Cele mai citite

Modificări în susținerea examenului de de Definitivat în învățământ

Ministerul Educației a anunțat că proba scrisă pentru examenul de definitivat din anul școlar 2024-2025 va avea loc mai devreme, pe 8 iulie 2025,...

Peste 13 miliarde de euro fonduri nerambursabile atrase pentru energia României

Sunt semnate sau în implementare proiecte de aproape 10 miliarde de euro După 15 luni de mandat, Sebastian Burduja face bilanțul activității la șefia Ministerului...

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...
Ultima oră
Pe aceeași temă