15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialRichard Cheney apreciază că nu ar fi o idee rea ca Hillary...

Richard Cheney apreciază că nu ar fi o idee rea ca Hillary Clinton să candideze la preşedinţia SUA

Fostul vicepreşedinte american Richard Cheney a declarat că, în pofida faptului că nu a anunţat că ar candida, “nu este o idee rea” ca Hillary Clinton să candideze la preşedinţie, vicepreşedintele lui George W. Bush lăudându-l pe actualul secretar de Stat, relatează ABC în pagina electronică, potrivit Mediafax.

“Până acum nu a spus dacă (va candida sau nu la preşedinţie), dar cred că nu este o idee rea”, a declarat Cheney miercuri, într-un interviu pentru promovarea cărţii sale “In my time”.

A refuzat totuşi să spună dacă el crede că actualul secretar de Stat ar fi fost un preşedinte mai bun decât Barack Obama, dar a numit-o “o persoană formidabilă”.

“Cred că probabil este cea mai competentă persoană pe care (democraţii) o au în Cabinetul lor. Eu am crezut că avea să câştige nominalizarea data trecută”, a spus Cheney. “Poate că, având în vedere că Obama nu stă tocmai bine, iar în aceste zile nu este nemaipomenit, având în vedere starea economiei, poate că va exista suficientă efervescenţă în Partidul Democrat şi vor organiza şi ei alegeri primare”, a continuat fostul vicepreşedinte.

De asemenea, Cheney a criticat mai mulţi candidaţi republicani la preşedinţie, inclusiv pe favoritul Rick Perry, despre ale cărui afirmaţii cu privire la preşedintele Rezervei Federale Ben Bernake a declarat că au “întrecut măsura”.

El a mai spus că nu-şi va anunţa susţinerea prea curând faţă de vreunul dintre candidaţii republicani, în contextul în care despre Clinton a vorbit cu oarece entuziasm, comentează ABC. “Nu plănuiesc să susţin pe cineva, până nu mai avansăm puţin”, a spus el.

Cele mai citite

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă