17.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Bihor după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Bihor după contestaţii

UPDATE Astăzi site-ul edu.ro afişează online rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2012. Elevii pot afla notele finale pe care le-am obţinut după contestaţii şi de la avizierele centrelor unde au dat examenul.

Urmăriţi romanialibera.ro pentru a afla rezultatele finale la examenul de bacalaureat şi rata de promovabilitate în judeţul Bihor.

 

În Bihor, din cei 6.418 de elevi care au susţinut bacalaureatul, 1.914 au contestat notele primite, cele mai multe contestaţii – 753 -, fiind depuse la limba şi literatura română. La matematică s-au depus 683 de contestaţii, la proba la alegere 437, iar la limba şi literatura maternă 41. Elevii îşi vor afla notele finale pe 13 iulie.

Înainte de soluţionarea contestaţiilor, rata de promovabilitate a bacalaureatului în Bihor este de 53%, procentul fiind mai mare decât cel înregistrat anul trecut – 52,08, transmite MEDIAFAX.

Inspectorul şcolar general Daniel Negrean se declară mulţumit de acest procent, pentru că situează judeţul în partea superioară a clasamentului naţional.

“Suntem undeva pe locul 4, ca judeţ, din punct de vedere al promovabilităţii, alături de judeţe recunoscute pentru rezultatele bune la învăţătură, precum Iaşi ori Cluj”, a declarat Negrean.

Din cei 6.852 de candidaţi înscrişi în această sesiune, s-au prezentat la examene 6.418, din care patru au fost eliminaţi din săli. Potrivit ISJ Bihor, din numărul total al elevilor care au susţinut examenul, 3.425 au reuşit să promoveze, adică 53,37 la sută

În această sesiune, niciunul dintre candidaţii bihoreni nu a reuşit să promoveze examenul cu media 10.

Un număr de 1.247 dintre absolvenţi au promovat cu medii între 6.00 şi 6,99, 1.046 cu medii între 7.00 şi 7,99, 830 au obţinut medii între 8.00 şi 8,99 şi 302 au reuşit să obţină medii între 9.00 şi 9,99.

La sesiunea din iulie 2011 a bacalaureatului, promovabilitatea în Bihor a fost de 52,08 la sută.

Cele mai citite

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

A omorât sau nu, cu mașina, baronul Horia Teodorescu un om la Măcin-Tulcea

Baronul PSD Horia Teodorescu candidează pentru al patrulea mandat de președinte al Consiliului Județean Tulcea, dar nici până astăzi nu a clarificat evenimentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă