14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi notele după contestaţii din PRAHOVA

REZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi notele după contestaţii din PRAHOVA

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013. România Liberă vă prezintă în timp real rezultatele finale la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013.

Vineri, pe site-ul www.edu.ro, sunt afişate rezultatele finale la examenul de bacalaureat.

Vezi aici notele finale din judeţul Prahova.

Peste 70 de candidaţi din judeţul Prahova au promovat examenul de bacalaureat în urma rezolvării contestaţiilor, astfel că promovabilitatea a crescut cu aproape un punct procentual, de la 60,56 la sută la 61,60 la sută, transmite Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, 76 de candidaţi respinşi iniţial la bacalaureat au fost declaraţi promovaţi, în urma contestaţiilor.

Unul dintre aceştia este absolvent al Liceului Tehnologic Starchiojd, una dintre cele trei unităţi de învăţământ din Prahova unde niciun elev nu a reuşit să ia examenul de bacalaureat. Candidatul a reuşit, astfel, să scoată liceul pe care l-a absolvit de pe lista celor cu procent de promovare zero.

Procentul de promovare în judeţul Prahova a crescut în urma contestaţiilor cu un punct procentual, de la 60,56 la 61,60.

În Prahova au fost depuse peste 1.470 de contestaţii, cele mai multe la Limba română şi Matematică. Din totalul contestaţiilor au fost aprobate 529, însă nu toate notele schimbate în urma recorectării au crescut. Astfel, în cazul a 50 de lucrări notele au scăzut.

Candidaţii care au susţinut examenul de Bacalaureat în judeţul Prahova au depus 1.575 de contestaţii, după afişarea rezultatelor, cele mai multe dintre ele fiind la Limba şi literatura română.

Din totalul de 1.575 de contestaţii înregistrate, cele mai multe, respectiv 466, sunt la Limba şi literatura română. La proba obligatorie a profilului, absolvenţii prahoveni au depus 445 de contestaţii, dintre care 363 la Matematică şi 82 la Istorie. De asemenea, au fost depuse 229 de contestaţii la Biologie, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova, Aurel Grau, pentru România Liberă. 

Citeşte şi CONTESTAŢII BAC 2013 HUNEDOARA. Peste 800 de elevi îşi contestă notele

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat este de 60,6% la sută în judeţul Prahova, cu 13,8 puncte procentuale mai mare decât anul trecut.

La sesiunea de Bacalaureat iunie-iulie 2013, din cei 7.206 de elevi absolvenţi de clasa a XII-a din Prahova care s-au prezentat la examen, 2.700 nu au reuşit să promoveze. Cei mai mulţi dintre cei care au reuşit să ia examenul au avut media de bacalaureat cuprinsă între 8 şi 8,49.

Media 10 a fost obţinută de un singur elev din judeţ, iar 193 de elevi au avut o medie cuprinsă între 9,50 şi 9,99, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2013 PRAHOVA: Promovabilitatea este de 60,6%

Cele mai citite

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...
Ultima oră
Pe aceeași temă