21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialREZULTATE BACALAUREAT 2011: Peste 70 la sută din elevii din Mehedinţi nu...

REZULTATE BACALAUREAT 2011: Peste 70 la sută din elevii din Mehedinţi nu au promovat examenul

Peste 70 la sută dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Mehedinţi nu au reuşit să promoveze, iar la două licee niciun candidat nu a obţinut medii de trecere, informează Mediafax.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean Şcolar (ISJ) Mehedinţi, rezultatele la sesiunea din iunie a bacalaureatului arată că din cei 3.160 de elevi care au susţinut examenul, doar 869 au reuşit să ia note între 6 şi 9,99 şi să promoveze, neexistând însă niciun elev care să obţină nota 10.

Cele mai bune rezultate le-a obţinut Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, promovabilitatea fiind 97,39 la sută, Colegiul Naţional „Traian” cu 94,82 la sută şi Lieul de Artă „Ioan Ştefan Paulian” cu 80,76 la sută.

La polul opus se află Grupul Şcolar Agricol şi Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, ambele din Drobeta Turnu Severin, cu promovabilitate zero.

Din cei 869 de elevi care au promovat bacalaureatul, 153 au obţinut note între 9 şi 9,99; 215 – note cuprinse între 8 şi 8,99; 264 au luat note între 7 şi 7,99, iar 237 – între 6 şi 6,99.

În judeţul Mehedinţi, la probele scrise au fost eliminaţi din sălile de examen 38 de elevi, după ce au fost prinşi copiind.

Cele mai citite

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Iranul a decretat cinci zile de doliu național după uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a decretat sâmbătă cinci zile de doliu naţional, după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis vineri la Beirut...
Ultima oră
Pe aceeași temă