21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialREZULTATE ALEGERI VALCEA. Senatorul USL Emilian Frâncu câştigă primăria Râmnicu Vâlcea

REZULTATE ALEGERI VALCEA. Senatorul USL Emilian Frâncu câştigă primăria Râmnicu Vâlcea

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Candidatul USL la primăria Râmnicu Vâlcea, liberalul Emilian Frâncu, este noul primar al municipiului, potrivit rezultatelor parţiale, citate de Agerpres, informează HotNews.ro.

Emilian Frâncu a obţinut 42% din voturi, devansându-l pe actualul primar, democrat-liberalul Romeo Rădulescu, care a adunat 28% din voturi. Pe poziţia a treia, la distanţă mică de Romeo Rădulescu, s-a clasat Eusebiu Veţeleanu (UNPR).

La Horezu, primarul democrat-liberal, Constantin Niţu a fost învins de liberalul Ilie Fârtat, candidat al USL, relatează Agerpres.

O răsturnare de situaţie s-a produs însă în Călimăneşti, unde primarul social-democrat, Ilie Amuzan, aflat la cel de-al doilea mandat a pierdut în faţa democrat-liberalului Florin Constantinescu.

În municipiul Drăgăşani, social-democratul Cristian Nedelcu a câştigat al doilea mandat pe lista USL, la Govora, liberalul Constantin Mateescu a câştigat cel de-al patrulea mandat, la Olăneşti, primăria a revenit social-democratului Sorin Vasilache.

Oraşul Băbeni a fost câştigat de liberalul Sorin Bâzâc, pe lista USL, ca şi oraşul Berbeşti, unde liberalul Vintilă Chelcea a câştigat un al doilea mandat. la fel şi în Brezoi, Robert Schell (PNL) a luat un nou mandat pe lista USL.

Cel de-al doilea oraş pe care democrat-liberalii au reuşit să şi-l treacă în cont este Ocnele Mari, unde edilul Petre Iordache a reuşit să câştige un nou mandat.

De altfel, din numărătoarea paralelă, partidul cu cele mai multe mandate de primar din judeţul Vâlcea, este PNL care a reuşit să contabilizeze 43 de primării din 89.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă