21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Surse: PSD suspectează PNL că a făcut o înţelegere cu...

REVISTA PRESEI. Surse: PSD suspectează PNL că a făcut o înţelegere cu Băsescu

Adevărul scrie, miercuri, despre raportul Comisiei speciale Roşia Montană: ”Ce e putred în legea pentru Roşia Montană. Cum a obţinut RMGC licenţa pentru exploatare”.

”Raportul comisiei speciale relevă maniera controversată prin care licenţa de exploatare a fost transferată de la societatea românească Minvest, la compania canadiană Gold Corporation. Mai exact, modul îndoielnic prin care societatea românească Minvest Deva s-a asociat cu compania canadiană Gabriel Resources (actuala RMGC), în 1999. Minvest, deşi era acţionar minoritar, deţinea licenţa de exploatare, care, în urma asocierii, i-a fost transferată gratuit companiei canadiene Gold Corporation (acţionarul majoritar)”, scrie Adevărul.

Evenimentul Zilei notează, miercuri, că PSD suspectează PNL de înţelegere cu Băsescu: ”USL a intrat în fierbere după declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, conform cărora PSD nu poate câştiga prezidenţialele singur, iar Antonescu, dacă intră în turul doi, ar putea fi susţinut de toată Dreapta. Afirmaţiile preşedintelui au alimentat suspiciunile deja foarte puternice ale PSD faţă de PNL. Social-democraţii îi suspectează pe liberali că iau în calcul stabilirea unei înţelegeri cu preşedintele Traian Băsescu, în vederea alegerilor prezidenţiale din 2014, au declarat surse din USL, pentru EVZ”.

Citeşte şi: Cum pot fi interpretate semnalele lui Băsescu

Gândul scrie, miercuri, despre finalizarea lucrărilor la tronsonul Comarnic – Braşov. ”La zece ani de la prima tentativă de a începe lucrările la Autostrada Comarnic-Braşov, cunoscută ca Autostrada Zăpezii, guvernul speră să bată palma cu constructorul care să execute cei 58 de kilometri spre munte pe care să se circule începând cu 2017. Acesta este ultimul termen stabilit de autorităţile de la Bucureşti pentru finalizarea lucrărilor, deşi iniţial premierul Victor Ponta promisese 2016 ca dată-limită, în cazul nerespectării susţinând că nu va mai candida la alegerile parlamentare”, notează Gândul.

”Popii asmut Poliţia asupra arheologilor care caută comoara lui Brâncoveanu”, titrează, miercuri, Curentul

”Înhumat în loc sfinţit, într-o criptă de lângă altarul bisericii ctitorite de Brâncoveanu, stareţul a luat cu el în mormânt un sipet din aramă în care s-a aflat documentul semnat împreună cu răposatul voievod. În urma lor au rămas doar legendele despre imensa comoara pe care „Altân Bey” ar fi ascuns-o într-un loc pe care nimeni nu-l mai ştia cu precizie. Anul 2013. Un grup de arheologi, având asupra lor toate aprobările necesare, au venit la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” de la Baia de Aramă. Dotaţi cu aparatură modernă de cercetare, specialiştii ar fi urmat să afle dacă vechile legendele conţin vreun sâmbure de adevăr. Dar abia sosiţi acolo, ei s-au confruntat cu opoziţia vehementă a popilor de la Episcopia Severinului”, scrie Curentul.

Ziarul Financiar scrie despre banii pe care îi vor cheltui grecii la Bucureşti, la meciul România – Grecia: ”Cum vor „pasa“ 350.000 euro operatorii din turism la meciul deceniului”.

”Meciul dintre România şi Grecia ce se va desfăşura la Bucureşti pe 19 noiembrie şi care va hotărî soarta echipei naţionale, respectiv dacă se va califica la Campionatul Mondial de anul viitor din Brazilia, pentru prima dată după 1998, reprezintă o miză de cel puţin 350.000 de euro în condiţiile în care va aduce la Bucureşti 1.700 de suporteri greci. La această sumă se adaugă şi cea pe care o vor cheltui suporterii români ce vor veni din alte oraşe din ţară, dar şi staff-ul echipei elene. Meciul va aduna pe stadion 55.000 de spectatori (biletele fiind deja vândute)”, scrie ZF.

”Tanarul de 19 ani Ionut Budisteanu, in topul celor mai influenti adolescenti din lume, alaturi de Justin Bieber si de fiica lui Obama”, scrie, miercuri, WallStreet.ro.

”Ionut Budisteanu, elevul din Ramnicu Valcea care a iesit in evidenta datorita inventiilor sale, apare in ierarhia cu nominalizari a celor mai influenti adolescenti din 2013, publicat de revista Time. Printre celelalte nominalizari se numara Malia Obama (15 ani), fiica presedintelui american Barack Obama, Dante de Blasio (16 ani), fiul noului primar al orasului New York, Bill de Blasio, cantaretul Justin Bieber (19 ani) si artista Lorde (17 ani)”, scrie WallStreet.ro.

Sport.ro scrie despre alegerile pentru preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal: ”Mitica se teme de cea mai mare trădare inainte de alegeri! Ce ordin urmeaza sa dea Becali de dupa gratii”.

”Chiar daca Dragomir spune ca n-are nicio emotie in fata lui Gino Iorgulescu, oamenii importanti din fotbal vad o lupta foarte stransa intre cei doi, care s-ar putea chiar termina tragic pentru actualul sef al Ligii. Alexandru Boc, secretarul general al LPF, nu e convins nici macar de votul Stelei, in ciuda faptului ca Becali si Dragomir erau ‘frati’ inainte de arestarea patronului din Ghencea.

“Steaua voteaza la LPF cum vrea Gigi, dar Gigi nu mai poate gandi limpede acolo unde e”, a declarat Sandu Boc la Sport.ro”.

 

Cele mai citite

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...
Ultima oră
Pe aceeași temă