Ziarele de marţi tratează în continuare tragedia petrecută vineri în clubul Colectiv din Capitală, în urma căreia au murit 31 de oameni.
În ziarul Adevărul citim mărturiile unor medici, asistente şi şoferi ai Ambulanţei Bucureşti despre tragedia care s-a petrecut vineri în clubul Colectiv din Capitală. „Eu am făcut parte din primul echipaj care a ajuns la faţa locului, am fost primul medic de acolo. Iniţial am crezut că este vorba doar despre un incendiu, însă abia când am ajuns mi-am dat seama despre ce este vorba. Era iadul pe pământ, război, era greu de imaginat. Eu am trăit descrierea celor mai mari atrocităţi acum, în 2015“, a povestit medicul Radu Cotloş.
ProSport scrie că antrenorul Ion Viorel discuta cu jucătorii despre blaturi pe gazon sau la duşuri, cu robinetele deschise.Fostul fotbalist şi antrenor Dumitru Marcu, acum director sportiv la Gloria Buzău, a spus că antrenorul Ion Viorel nu îl primea în vestiar la şedinţele cu echipa şi nici pe banca tehnică în timpul meciurilor. De asemenea, Marcu a spus că, deşi era angajat al unei echipe de ligă secundă, lipsea la multe dintre partide pentru că îndeplinea, în acelaşi timp, rolul de observator la meciurile din Liga 1.
Ziarul Financiar prezintă un interviu cu antreprenorul care deţine operatorul de servicii medicale private Gral Medical, Robert Şerban. El susţine că România nu va mai avea parte prea curând de investitori noi pe segmentul serviciilor medicale generaliste, dat fiind faptul că jocurile sunt „deja făcute“, iar piaţa va continua să se consolideze până când vor rămâne doar cei mai mari furnizori. În plus, bariera de intrare pe segmentul generalist, la nivel de investiţie, este suficient de mare încât eventualii investitori străini să nu rişte să investească zeci de milioane de euro într-o piaţă unde reţelele existente au ajuns în aproape toate zonele importante ale ţării.
În Gândul citim un reportaj de la Marşul Tăcerii din Bucureşti, dedicate victimelor incendiului care a izbucnit vinery în clubul Colectiv. “În Piaţa Universităţii, bucureştenii au început să se adune cu aproape o oră înainte. Printre primii care au apărut au fost câţiva tineri care purtau în mâini o pancartă mare, pe care scrie apăsat: „18.000 de biserici. 425 de spitale. Şi stăm şi ne uităm la fraţii noştri cum mor pe trotuare…”. În jurul lor e rumoare. Oamenii citesc mesajul, iar unii dau din cap aprobator. Andrei e cam cel mai matur dintre ei. Toţi vorbesc, însă, ca nişte oameni mari, oftează din când în când şi privesc dincolo de cei din faţa lor”, au scris jurnaliştii.
HotNews prezintă o hartă interactivă care arată toate clădirile din Bucureşti încadrate în clasa I de risc seismic. “În Centrul Capitalei sunt zeci de astfel de cazuri: Club Bazaar, Club A, Club Fire, Biutiful, Cinema Patria, Teatrul Nottara, Godot Cafe Teatre, Cinema Pro, etc. Pe o parte dintre aceste clădiri nici măcar nu se află celebra bulină roșie. în cazul unui cutremur la o oră de vârf, bilanțul victimelor ar fi îngrozitor”, au scris jurnaliştii.
În Wall Street citim un interviu cu decanul Facultății de Sociologie și Asistentă Socială din București, Marian Preda, care conideră că sistemul de pensii din România nu are nici o șansă şi că sunt necesare reforme rapide. „Foarte mulți au recurs la pensionare anticipată pentru că nu aveau alte măsuri de protecție socială și într-un sistem că al nostru corupt au găsit o portiță, pe cineva care le-a dat niște adeverințe cum că sunt bolnavi și nu mai pot să lucreze și au luat o pensie de acest gen. S-a ajuns, pe de o parte, la un raport de dependență de 1,2 pensionari la un salariat și la un deficit de peste 3 miliarde de euro pe an al fondului public de pensii. și asta se întâmplă de mai mulți ani, imediat după ce s-au mărit pensiile foarte mult”, a spus sociologul.