”Ponta dă afară 3000 de angajaţi şi desfiinţează 60 000 de locuri de muncă. Unde sunt promisiunile USL de altădată?”, titrează Curentul.
”Milionul de locuri de muncă promis de USL în campania electorală a zburat de mult, la fel ca şi celelalte promisiuni făcute cu generozitate de liderii alianţei, pe principiul simplu că nu e prost cel care promite ci acela care crede. După un an de guvernare uselistă raportul între locurile de muncă nou create şi cele desfiinţate este cert în defavoarea alianţei aflate la putere. Nu numai că actualul guvern nu a creat locuri noi de muncă prin politicile economice şi strategiile gândite la Palatul Victoria ci a generat disponibilizări, şomaj şi multă deznădejde!”, scrie publicaţia.
Din Adevărul aflăm ”cum ne-au dus de nas aleşii locali: ce ne-au promis în campaniile electorale şi ce-au făcut”.
”În urmă cu un an, locuitorii Hunedoarei au avut parte de o campanie electorală dintre cele mai tensionate, desfăşurate în ultimii ani de candidaţii la funcţia de primar al municipiului. Rezultatele votului din 10 iunie 2012 au fost strânse şi l-au făcut câştigător pe fostul deputat Viorel Arion”, scrie ziarul.
”Unul dintre atuurile sale au fost promisiunile menite să capteze atenţia alegătorilor. Actualul primar a plusat în campania electorală din vara anului trecut cu promisiuni considerate fanteziste de mulţi dintre hunedoreni, care au reuşit să convingă însă o altă parte a localnicilor de intenţiile sale”, continuă Adevărul.
”De la COADA EUROPEI la hemoragie de donatori”, notează Evenimentul Zilei.
”Într-o singură zi, la Institutul de Hematologie s-au făcut stocuri de sânge pe o săptămână de la românii care au răspuns apelului public de a-i ajuta pe conaţionalii răniţi în Muntenegru. Tineretul care a ieşit în număr mare la donat i-a surprins, plăcut, şi pe doctori, care îi aşteapă nu doar la ocazii speciale”, scrie EVZ.
”Românii au pierdut peste 120 mil. lei în acest an din căderea aurului”, potrivit Ziarului Financiar.
”Prăbuşirea abruptă cu 26% a preţului gramului de aur în acest an a evaporat peste 120 mil. lei (26,6 mil. euro) din valoarea lingourilor de metal preţios pe care le deţin românii. Românii deţin peste 2.500 de kilograme de aur în lingouri pe care le-au cumpărat de la bănci, potrivit estimărilor făcute de ZF în baza datelor publicate de Piraeus Bank şi BCR, singurele bănci care vând aur în formă fizică”, arată ZF.