5.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Planurile partidelor pentru 2013: pentru cine pregătesc ghilotina

REVISTA PRESEI. Planurile partidelor pentru 2013: pentru cine pregătesc ghilotina

”Planurile partidelor pentru 2013: pentru cine pregătesc ghilotina” titrează Adevărul în ediţia de joi: ”Preşedintele PSD Victor Ponta şi liderul PNL Crin Antonescu vor să-i decapiteze pe rivalii din partid la congresele din 2013, în timp ce Vasile Blaga ar putea fi schimbat de la şefia PDL. Cele trei mari partide, PSD, PNL şi PDL se vor întruni în congrese extraordinare, în prima jumătate a anului 2013, pentru a-şi clarifica situaţia internă după agitatul an politic 2012. Primii care se vor întruni în congres vor fi liberalii, chiar la începutul acestui an.”

Din Curentul aflăm care sunt “Datele de pe cardurile electronice de sănătate”: ”Doar medicul de familie are dreptul şi poate să inscripţioneze cipul de pe card cu date medicale despre pacient. Aceste date vizează grupa sanguină şi Rh-ul, bolile cu risc vital şi cele cronice de dar şi dacă eşti de acord să devii donator de organe.

Medicul va inscripţiona toate sau o parte din aceste date, doar în urma exprimării explicite, în scris a acordului pacientului sau, după caz, al aparţinătorului legal sau al împuternicitului legal.
Iată la ce întrebări trebuie să răspundem când primim cardul de sănătate:

Vă rugăm să vă exprimaţi acordul sau dezacordul inscripţionării datelor medicale prin bifarea casetelor corespunzătoare de mai jos:
• Grupa sanguină şi Rh-ul DA □ NU □
• Bolile cu risc vital de care suferiţi DA □ NU □
• Bolile cronice de care suferiţi DA □ NU □
• Sunteţi sau doriţi să deveniţi donator de organe ? DA □ NU □”

Potrivit Evenimentul zilei, ”Manuscrisele lui Victor Atanasie Stănculescu nu mai sunt SECRETE”: ”Este prima oară când cineva „pătrunde” în caietele Generalului Stănculescu. El este „cazat” la Spitalul Penitenciarului Jilava şi scrie în fiecare zi. Ne-a arătat sute de pagini cu însemnări. Unele pasaje sunt încercuite cu portocaliu, altele cu verde. Am mai vorbit despre ce îşi visează să facă în ziua când va ieşi, o femeie care l-a vizitat de „400″ de ori, prezenţa agenţilor sovietici, execuţia cuplului Ceauşescu.”

Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă