În ziarele de vineri, citim că Parchetul General trebuie să se autosesizeze pentru a investiga un posibil abuz în serviciu în cazul ministrului Gabriel Oprea şi aflăm povestea clujeanului Vasile Adamescu, al trelea om din lume lipsit de simţurile văzului, auzului şi al vorbirii, care scrie o carte.
În HotNews citim că, potrivit unor surse, Parchetul General trebuie să se autosesizeze pentru a investiga un posibil abuz în serviciu în cazul ministrului Gabriel Oprea. Un ministru al guvernului poate beneficia de dispozitiv de însoțire, potrivit legii, în situații deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență. Aici, procurorii ar trebui să stabilesca urgență, deoarece în spațiul public au apărut informații că ministrul Oprea se deplasa de la un restaurant al ministerului de interne către casă.
Ziarul Adevărul prezintă povestea scriitorului român care e mut, orb şi surd, de la vârsta de doi ani. În ciuda acestor probleme de sănătate, clujeanul Vasile Adamescu a învățat patru limbi străine, a terminat cu brio Facultatea de Psihopedagogie şi a studiat desenul şi sculptura, pe care le practică cu un talent aparte. „Este al trelea om din lume lipsit de cele trei simţuri – al văzului, auzului şi al vorbirii – care scrie o carte. Primii doi au scris, însă, cărţi de specialitate, în timp ce Adamescu şi-a aşternut pe hârtie povestea de viaţă”, au scris jurnaliştii.
În Ziarul Financiar citim că aproximativ 20.000 de locuinţe noi cu o valoare totală de piaţă de peste un miliard de euro sunt scoase la vânzare la târgul imobiliar tIMOn, dintre care cel puţin 15% sunt unităţi în proiecte rezidenţiale proaspăt lansate şi a căror construcţie abia a început. „În timp ce unii dintre vizitatorii târgului tIMOn, ce a debutat ieri în Piaţa Constituţiei din Capitală, susţin că nu ar cumpăra niciodată o locuinţă doar din stadiul de proiect, alţii afirmă că pot obţine un discount prin achiziţia unei locuinţe „pe machetă“, motiv pentru care sunt dispuşi să achiziţioneze un apartament fără a-l viziona înainte”, au scris jurnaliştii.
ProSport scrie despre convocarea lui Ianis Hagi la loturile de tineret şi seniori, care este adusă periodic în discuţie de tatăl său, celebrul Gică Hagi. Antrenorul naţionalei de tineret , fostul căpitan al Rapidului şi component al naţionalei la Mondialul din 1998, Cristian Dulca, a spus joi, la ProSport Live, că Ianis Hagi, în ciuda faptului că a jucat constant în ultima perioadă, are o concurenţă prea puternică pe postul său. Dorin Rotariu, Răzvan Marin şi Florin Tănase ar fi jucătorii care sunt cei mai potriviţi, în acest moment, pentru postul de mijlocaş în spatele vârfului, explică Dulca.
Evenimentul zilei prezintă un interviu cu Dragoș Moștenescu, actorul din „Chestiunea zilei” și serialul „La Bloc”, în care artistul povesteşte, între altele, despre actorul Horaţiu Mălăele. „Horaţiu Mălăele, în vogă atunci, ca și acum, avea un obicei, pe care-l ținea cu sfințenie ori de câte ori juca pe scena Teatrului din Timișoara. După spectacol, trăgea la un bar, la un prieten, unde petrecea pe cinste. Eh, la cârciumioara asta selectă, dădeam și noi reprezentații, cu trupa Tact. Ne umflam ca niște cocoși de fiecare dată când la masă era și Horațiu Mălăele. Dă-i cu glumițe, dă-i cu versuri potrivite, mă, i-a plăcut omului. De multe ori l-am făcut pe maestrul comediei să se prăpădească de râs!”, a spus Dragoș Moștenescu.
În Capital citim că ştergerea datoriilor s-ar putea întoarce împotriva CFR Marfă. „Luna aceasta trebuie să avem o discuție cu cei de la Comisia Europeană, la Bruxelles, referitor la procedura de stingere a datoriilor. CFR Marfă este în program de monitorizare pentru că noi am vrut să privatizăm și am șters datorii în vederea privatizării. În contul datoriilor, statul a primit încă niște acțiuni. Noi am considerat că este o măsură bună pentru că statul câștigă mai mult după ce vinde firma. Comisia Europeană a înțeles acest argument la acel moment, timpul a trecut, compania CFR Marfă nu s-a privatizat și Comisia Europeană trebuie să se dumirească dacă, într-adevăr, dispariția acestor datorii nu este ajutor de stat“, a declarat președintele Consiliul Concurenței, Bogdan Chirițoiu.