14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Guvernul Ponta împarte fără licitaţie 10 milioane de euro „băieţilor...

REVISTA PRESEI: Guvernul Ponta împarte fără licitaţie 10 milioane de euro „băieţilor deştepţi“

Curentul titrează ”Guvernul Ponta împarte fără licitaţie 10 milioane de euro „băieţilor deştepţi“ cu firme de apartament şi experţi pe fonduri europene”.

”România ar putea avea din nou de suferit din cauza procedurilor de atribuire a unor contracte grase în ceea ce priveşte firmele de experţi în fonduri europene care vor fi angajate de către guvernul Ponta pentru a aduce în ţară bani europeni. Aproape 8 milioane de euro fără TVA sunt puse la bătaie de către guvernul Victor Ponta pentru o serie de firme de apartament din toată ţara. Suma pentru care aceşti experţi vor lucra la guvern este de 280 de euro pe zi. Numai că banii nu vor veni numai de la UE, ci şi din bugetul ţării, astfel încât experţii antamaţi de Ponta vor deveni unii dintre cei mai bine plătiţi „funcţionari“ din România”, scrie publicaţia.

Din Cotidianul aflăm că ”Europarlamentarii străini, şocaţi de umilinţele prin care trec artiştii din România”.

 ”Artiştii din România nu îşi prea cunosc drepturile. Nu există un sistem de informare care să îi sprijine, astefel încât aceştia să ştie cel mai bine ce remuneraţii ar trebui să primească ca urmare a aplicării corecte a legii drepturilor de autor”, detaliază publicaţia.

Adevărul ia în discuţie nivelul scăzut de trai al românilor.

”Nivelul scăzut de trai al românilor are rădăcini istorice profunde, din cauza contextelor geopolitice ale ţării. Elitele, cu deosebire cele politice, au trebuit să facă faţă unui mediu internaţional mereu schimbător în decizii şi în acţiuni, ceea ce avea evident efect asupra schimbărilor din societate”, explică ziarul.

”Procesele de modernizare româneşti nu au avut ca efect, aşa cum s-a întâmplat în ţările din Occident, o creştere a bunăstării populaţiei ca produs al nevoilor generate de dezvoltarea societăţilor industriale”, continuă Adevărul.

Din Gândul aflăm lista completă a modificărilor din Constituţie.

”După ce au ţinut să definească în Constituţie cine reprezintă puterile statului (legislativă- Parlament, executivă- Guvern şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, judecătorească- Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), membrii din Comisia pentru revizuire au făcut demersurile necesare pentru a-i reduce din atribuţiile şefului statului, lăsându-i acestuia un rol mai mult decorativ”, scrie publicaţia.

”În primul rând, mandatul prezidenţial a fost redus de la cinci la patru ani, în condiţiile în care Traian Băsescu este singurul care a beneficiat de mandat prezidenţial de 5 ani”, mai precizează Gândul.

Potrivit Ziarului Financiar CNADNR risipeşte banii românilor.

”Haosul din prioritizarea investiţiilor de infrastructură: centura Capitalei, pe care circulă zilnic 140.000 de maşini, primeşte 41 mil. euro anul acesta, adică doar 3% din bugetul CNADNR. Şi nici aceşti bani nu aduc vreun km în plus de centură reabilitată în 2013”, arată ZF.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă