4.3 C
București
marți, 7 ianuarie 2025
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: După 23 de ani. Mineriada din iunie 1990: „Nu plecăm...

REVISTA PRESEI: După 23 de ani. Mineriada din iunie 1990: „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă!“

”După 23 de ani. Mineriada din iunie 1990: „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă!“, titrează Curentul.

”Încă din primele săptămâni de după căderea regimului Ceauşescu, Bucureştiul a fost scena mai multor „Mineriade“, un adevărat film serial ale cărui episoade păreau desprinse, direct, din anii de început ai instalării regimurilor bolşevice. Dar, cea mai criminală dintre acestea a fost cea din 13-15 iunie 1990, de la al cărei debut se împlinesc, astăzi, exact 23 de ani. Ani lungi şi sterili din punctul de vedere al unei justiţii impotente, care nu a fost capabilă să-i pedepsească nici pe „ortacii“ care au devastat Capitala şi nici pe vreunul dintre politrucii care i-au pus, atunci, în mişcare”, scrie publicaţia.

Evenimentul Zilei ia în discuţie devalizarea bugetulului Poştei Române.

”Pe lista firmelor care au devalizat bugetul Poştei Române găsim mari companii de IT&C care au beneficiat de contracte la suprapreţ, precum şi clinici care au primit bani pentru servicii inexistente”, arată ziarul.

”O altă firmă care a profitat de pe urma contractelor cu Poşta este Payzone. Aceasta a început să facă afaceri cu CNPR din 2005, când au fost înfiinţate puncte de încasare a facturilor în oficiile poştale. În 2010 s-a semnat un nou contract, prin care Poşta se asocia în participaţiune cu Payzone şi SC Prodcom SRL în vederea încasării electronice a facturilor la utilităţi”, detaliază EVZ.

Gândul ne spune cum va arăta laserul de la Măgurele: ”Pe scurt, construcţia de la Măgurele va arăta astfel, povesteşte Dorobanţu: „La un nivel va fi ELI, cu doi sau trei lasere de câte 10 petawaţi fiecare, care vor emite fascicule ce vor fi adunate la un loc într-unul singur de 30 de petawaţi. La etajul superior va fi un tun gamma, un accelerator de particule gamma – e vorba tot de lumină, de fotoni, dar cu totul alte proprietăţi decât laserul. Suprafaţa fiecărui etaj va fi cât un teren de fotbal. Fasciculele sunt duse în subsol şi acolo sunt ciocnite. Acolo se întâmplă fizica, atunci când cu fasciculul sunt lovite diferite ţinte”.

Cotidianul analizează ce se ascunde în spatele capitalelor culturale europene.

”Primăria Municipului Iaşi continuă tăierea teilor. Momentan, în Copou, pe istorica stradă Lascăr Catargi. Când nu taie copaci, în pauzele de masă, Primăria din Iaşi ne anunţă că l-a cooptat pe „consultantul” belgian Philippe Kern în vederea „susţinerii candidaturii municipului Iaşi pentru titlul de capitală culturală europeană”, scrie publicaţia.

Potrivit Ziarului Financiar ”Ponta îşi acuză propriii funcţionari de fraudă în textele de lege”.

”Premierul Victor Ponta şi-a acuzat ieri funcţionarii că au modificat în mod fraudulos textul OUG 55/2013 faţă de proiectul adoptat în şedinţa din 5 iunie, astfel încât, în loc ca impozitarea de 85% să fie valabilă pentru sumele compensatorii primite de foştii şefi ai Autorităţii de Supraveghere Fi­nan­ciară, aceasta a devenit aplicabilă pentru toate pachetele de „exit“ acordate executivilor şi de la stat, şi din privat”, arată ZF.

 

Cele mai citite

Aproape două milioane de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ioan Botezătorul

În Bucovina, se împodobesc brazi la porțile celor care poartă numele Ion Marți, în ziua Sfântului Ioan Botezătorul, peste 1,9 milioane de români, serbează onomastica,...

Aproape două milioane de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ioan Botezătorul

În Bucovina, se împodobesc brazi la porțile celor care poartă numele Ion Marți, în ziua Sfântului Ioan Botezătorul, peste 1,9 milioane de români, serbează onomastica,...

Diana Șoșoacă se retrage din viața publică după ce a primit amenințări

Diana Șoșoacă spune că se retrage din spațiul public în urma unor amenințări la adresa ei și a familiei. Președinta SOS România a mai vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă