10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. De ce ia Piersic 1.200€, iar Minune 80.000€ din drepturile...

REVISTA PRESEI. De ce ia Piersic 1.200€, iar Minune 80.000€ din drepturile de autor

Adevărul titrează, miercuri: „Foreign Affairs: trei scenarii pentru ruperea Ucrainei”.

”Acordul de la Geneva a devenit nul aproape din momentul în care a fost încheiat, la sfârşitul săptămânii trecute. Insurgenţii refuză să recunoască noua putere de la Kiev şi cer independenţa sau alipirea la Rusia, o variantă sprijinită de Moscova. Asta deschide calea unei divizări a Ucrainei, deghizate în federalizare, notează analiştii „Foreign Affairs”. Dacă planul ruşilor va avea succes, există trei scenarii privind viitoarea hartă a Ucrainei”, scrie Adevărul.

Gândul scrie despre: ”CÂT AU CHELTUIT ROMÂNII de Paşte pe ouă, vin şi cozonaci”.

”Românii au cheltuit cu ocazia sărbătorilor pascale aproape 600 de milioane de lei, adică circa 133 de milioane de euro, numai pe ouă, vin, tării şi cozonaci, conform estimărilor gândul realizate pe datele obţinute din partea patronatelor din domeniu.

Doar pentru a-şi asigura strictul necesar pentru o masă tradiţională de Paşte, fiecare român a fost nevoit să lase la casele de marcat ale magazinelor şi ale marilor hipermarketuri din ţară aproape 80 de lei, conform calculelor gândul. Cu aceşti bani s-au putut cumpăra 10 ouă (la un preţ de 50 de bani bucata), vopsea pentru ouă (1,5 lei), un kilogram de carne de miel (27 de lei), un cozonac (22,5 lei) şi o sticlă cu vin (20 de lei).”, notează Adevărul.

Din Evenimentul Zilei aflăm ”De ce ia Piersic 1.200€, iar Minune 80.000€ din drepturile de autor”.
”Până să ajungă în buzunarele artiștilor, cele aproape zece milioane de euro anual din drepturi de autor sunt „vămuite” de trei organizații, care se acuză reciproc că deturnează banii soliștilor, actorilor și acrobaților. În timp ce Florin Piersic câștigă anual doar 1.200 de euro, asociațiile de gestiune colectivă a drepturilor de autor cheltuiesc sute de mii de euro pe salarii, băutură și scutece (cazul Credidam) și ajung să plătească zero lei către artiști (cazul Unart și Araiex).”, scrie Evenimentul Zilei.

Puterea scrie, miercuri: ”NĂVOADELE FOAMEI. Baronii Deltei pun monopol pe sturioni şi sufocă pescuitul de subzistenţă”.

”Multimilionarii din grupul de interese care a monopolizat afacerile cele mai bănoase din Delta Dunării, în timpul guvernării Năstase, trag acum sforile la autorităţile de mediu ca să obţină controlul exclusiv pe „minele” de sturioni, acum aproape epuizate, ale Rezervaţiei. Bătălia se dă în contextul în care aceste specii valoroase sunt protejate, din anul 2006, prin prohibiţie totală.”, scrie Puterea. 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă