7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum au petrecut funcţionarii din Vaslui în Polonia, pe banii...

REVISTA PRESEI. Cum au petrecut funcţionarii din Vaslui în Polonia, pe banii Chevron

Adevărul scrie, luni, despre vizita de informare funcţionarilor din Vaslui în Polonia, pe banii companiei Chevron: „stâlpii societăţii“ din judeţul Vaslui, peste 20 de funcţionari angajaţi la stat, au plecat, în iunie, în Polonia, într-o excursie pe banii Chevron. Deplasarea s-a transformat, însă, într-o poveste tipic românească, cu fripturi, băutură şi hoteluri de lux.

Gândulprezintă, luni, povestea ultimului supravieţuitor al deportării în Bărăgan, din 1951: “Cum l-au scos nemţii la lumină, în 2013, pe nea Costică Ciolacu, unicul locuitor din Rubla”. Ministerul Agriculturii din Germania a propus ministerelor de resort din mai multe state foste comuniste- Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă şi Ungaria- să se implice într-un proiect simbolic intitulat “Pâinea Păcii”. În cadrul proiectului, oficialii au venit la Rubla să planteze secară.

“Singur în fosta Rubla, nea Costică Ciolacu are o mare grijă: să nu se abată vreunul peste plantaţia de secară. Ar putea merge şi el la Berlin, la anu, că doar viaţa lui face parte din muzeul ororilor comunismului”, scrie Gândul.

Evenimentul Zilei transmite, luni, că preşedintele Traian Băsescu nu îi va acorda mandatul lui Victor Ponta pentru a merge la Consiliul European. “Motivul îl reprezintă rezultatul dezastruos al lui Victor Ponta de la Consiliul European din vară pe probleme de energie, atunci când proiectul Nabucco a fost ratat”, scrie EVZ, citând surse oficiale.

Organizaţia care a organizat “Marşul pentru Basarabia” , Platforma Civică Acţiunea 2012, a anunţat că Ministerul Afacerilor Externe i-a împiedicat pe unii basarabeni să participe la manifestaţie, scrie Curentul. “Statul român, prin Consulatele din Republica Moldova, a refuzat accesul în România a şapte dintre tinerii care, în 2009, s-au aflat pe baricadele anticomuniste de la Chişinău. Tinerii au primit cu lacrimi în ochi ştirea, cu atât mai mult cu cât pentru majoritatea era prima trecere a Prutului”, a anunţat, pe blogul său, preşedintele organizaţiei Acţiunea 2012, Marius Lulea.

 

 

 

Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
Ultima oră
Pe aceeași temă