„NFOGRAFIE Cum a schimbat Margaret Thatcher lumea”, titrează Adevărul în ediţia de marţi: „Refuzul de a face compromisuri şi francheţea i-au adus porecla „Doamna de Fier”. Însă aceleaşi atribute sunt cele care au transformat-o pe Margaret Thatcher, prima femeie premier britanic, într-un lider de calibru mondial. Winston Churchill a jucat un rol crucial în câştigarea celui de-al Doilea Război Mondial, însă el nu a creat niciodată un curent. Numelui său nu i s-a adăugat grupul de litere „ism”. Thatcherismul, în schimb, numără şi astăzi milioane de adepţi”.
Din Curentul aflăm „Cum a minţit Monica Macovei în dosarul său de procuror”: „‘Sunt puternică şi credibilă, cea mai credibilă dintre candidaţi. Cuvântul meu are mare greutate şi pe plan european. Eu nu mint ca Ponta, nu am minţit niciodată, nu sunt coruptă ca Năstase, nu urăsc America şi Europa ca Antonescu, nu mă lepăd de Schengen, nu îmi bat joc de Justiţie ca Voiculescu’. Cuvinte pline de patos care, rostite de la tribuna Convenţiei PDL încercau să ne convingă că, lupta cu marea corupţie din România, exigenţa pentru o moralitate ireproşabilă, definirea unor principii etice, urmată de impunerea lor în viaţa publică, toate acestea, plus multe alte vorbe la fel de impresionante, defilează, de câţiva ani buni, încolonate în spatele uneia şi aceleiaşi persoane: Monica Macovei.
„Un document adresat ‘Domnului procuror şef de secţie’ în care se spune, negru pe alb: ‘Subsemnata Monica Luisa Macovei, procuror în cadrul Secţiei I- Serviciul pentru drepturile omului, depun alăturat certificatele şcolare (3) ce exprimă rezultatele examenelor susţinute în anul universitar 1992/1993, în cadrul Universităţii Centrale Europene şi Brigham Young University-SUA. Precizez că am absolvit toate examenele cu note maxime. (…) Rog ca certificatele şcolare să fie anexate dosarului meu de cadre’. Acelui memoriu, datat 22 octombrie 1993, i se anexează şi certificatele şcolare menţionate. Certificate care, ce să vezi, menţionează că la examenele pe care le-a „absolvit cu note maxime“, „premianta“ Monica Macovei a obţinut: două calificative „A+“, trei calificative „A“, două calificative „A-“, patru calificative „B+“, trei calificative „B“, dar şi două calificative „B-“. Este foarte posibil ca, mult mai obişnuit cu calificativele din vremea regimului comunist, decât cu sistemul de notare americănesc, să-l fi impresionat acea înşiruire de litere, despre care „premianta“ Macovei i-a raportat că ar fi notele maxime”.
„HARTA INTERACTIVĂ a nivelului de trai din România. Cât de bine se trăieşte în judeţul tău”, potrivit Gândul: „gândul vă prezintă prima analiză, judeţ cu judeţ, a condiţiilor reale de viaţă din România. Au fost puşi cap la cap cei mai importanţi şapte indici socio-economici de la nivel naţional, pe baza datelor a trei instituţii publice, mai exact Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Comisia Naţională de Prognoză.
În urma centralizării datelor, gândula realizat clasamentul judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din ţară. Poziţia în top a judeţelor a fost determinată de punctajul obţinut de acestea la şapte capitole: rata şomajului, salariul mediu net, contribuţia locuitorilor la economia locală (PIB per capita), speranţa de viaţă la naştere, procentul gospodăriilor racordate la reţeaua de canalizare, rata criminalităţii şi suprafaţa spaţiilor verzi aflate în zonele urbane”.