22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Circ la minister, o cacealma de Dan Diaconescu

REVISTA PRESEI: Circ la minister, o cacealma de Dan Diaconescu

“DD la Oltchim: reclamă pe gratis de 256 milioane de euro”, titrează Adevărul în ediţia de marţi: “Dan Diaconescu ar fi trebuit să plătească 256 de milioane de euro pentru a obţine aceeaşi vizibilitate la televiziuni, dacă n-ar fi existat privatizarea Oltchim.

El a ‘investit’ însă doar 120.000 de euro, garanţia pe care a pierdut-o pentru că nu achită preţul acţiunilor. În cele 12 zile de când Dan Diaconescu a atacat în forţă cumpărarea combinatului Oltchim, nu a fost zi să nu fi apărut pe micile ecrane, mai cu seamă pe televiziunile de ştiri”.

Din Curentul aflăm “Cum îl ajută legea pe Dan Diaconescu să amâne plata pentru Oltchim”: “Dan Diaconescu nu este obligat, din punct de vedere legal, să încheie contractul de vânzare-cumpărare a Oltchim în termen de maxim 10 zile din momentul în care a fost declarat câştigător al licitaţiei.

Aşa susţin avocaţii săi care invoca HG 577/2002, care se refera la aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării”.

“Circ la minister, o cacealma de Dan Diaconescu”, scrie şi Evenimentul zilei: “Ar fi de râs dacă nu ar fi atât de tragic pentru mii de oameni de la Oltchim. Toată ziua de ieri a fost foarte tensionată. Jurnaliştii, care au stat după Diaconescu de mai multe zile, protestau la fiecare ieşire în public a acestuia.

El încerca să dirijeze toate televiziunile prezente, dădea indicaţii. Ieşea în faţă şi întreba dacă toată lumea este gata. Apoi făcea un gest de dirijor şi începea. Toate discuţiile s-au învârtit în jurul banilor. Aceasta a fost principala problemă a întregii zile”.

“Victor Ponta a anunţat eşecul privatizării Oltchim: ‘Era necesar ca circul început în urmă cu 10 zile să înceteze'”, scrie şi Jurnalul Naţional: “Premierul Victor Ponta a susţinut o declaraţie de presă, în timpul căreia a anunţat că ‘circul început în urmă cu 10 zile trebuie să înceteze. Anunţăm azi planul de salvare pentru Oltchim. S-a ajuns la o situaţie extrem de gravă după o gestiune frauduloasă timp de mai mulţi ani'”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă