„INFOGRAFIE. Ce ne separă de Ziua Unirii. Rivalităţile României Mari: ‘mitici’, ‘sârme’ şi ‘prăzari'”, titrează Adevărul în ediţia de joi: „În urmă cu 154 de ani, la 24 ianuarie 1859, Moldova se unea cu Ţara Românească, Transilvania alăturându-se şase decenii mai târziu. După atâta amar de vreme, între cele trei provincii istorice încă mai există rivalităţi, alimentate de bancuri şi prejudecăţi.
Toată lumea ştie că bucureştenii sunt ‘mitici’, veşnic grăbiţi şi slabi de nervi, dar mai ales şmecheri şi înfumuraţi. Că moldovenii sunt doar nişte ‘sârme’ (o să explicăm mai târziu) leneşe, beţive şi sărace, puse pe căpătuială. Că oltenii sunt ‘prăzari’ descurcăreţi, dar mai degrabă ‘oţi. Şi că ardelenii dau pe-afară de mândri ce sunt că-s ardeleni, doar că-s prea lenţi ca să-şi dea seama la timp că exagerează”.
„Printr-o declaraţie politică, deputatul Ion Stan demască înscenarea comandată politic şi pusă în operă de DNA”, aflăm din Cotidianul: „‘Cazul deputatului Ion Stan’ nu este un motiv de reţinut pentru Raportul privind mecanismul de verificare şi control, ori de a bloca admiterea în spaţiul Schenghen
Am luat act cu surprindere şi nu fără oarecare îngrijorare că există opinii care încearcă să acrediteze ideea că prin respingerea de către Camera Deputaţilor a cererii Parchetului de pe lângăÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Ion Stan s-a creat un motiv care ‘va afecta România în plan extern, în privinţa MCV şi a aderării la Schengen'”.
„Alianţa penalilor din Parlament”, scrie şi Evenimentul zilei: „Bătălia pentru preluarea controlului asupra Justiţiei continuă. Ieri, alegerile din cadrul CSM au fost blocate. În plus, culisele discuţiilor privind modificarea statutului parlamentarilor arată că aceştia au purtat până în ultimul moment o bătălie pentru a avea o superimunitate, care să-i ţină departe de curiozitatea legii.
Presiunile tot mai mari exercitate în cadrul CSM de aripa fidelă ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, încep să dea roade. Ieri, judecătorii şi-au revocat doi dintre reprezentanţii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). În cadrul unei şedinţe tensionate, judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica şi-au retras candidaturile pentru postul de vicepreşedinte al Consiliului”.
„Băsescu rămâne: niciunul dintre cele TREI SCENARII pentru scurtarea mandatului preşedintelui nu se poate realiza”, potrivit Gândul: „Pusă pe masa preşedintelui Traian Băsescu la întâlnirea neoficială de luni seara de către lideriii USL, devansarea datei alegerilor prezidenţiale din noiembrie în mai-iunie 2014 stă exclusiv în mâna actualei majorităţi parlamentare.
Concretizarea acestei mutări depinde numai de înţelegerile din interiorul USL, şeful statului neavând, cu o majoritate parlamentară de aproape 70%, decât varianta de a juca în public cu demisia pe masă condiţionând-o de renunţarea la mandat a tuturor celor 588 de parlamentari, scenariu complet nerealist. Numai în ipoteza demisiei sau a demiterii, mandatul preşedintelui s-ar putea încheia însă mai devreme. În orice alte condiţii, devansarea scrutinului ar duce doar la alegerea unui preşedinte ţinut pe tuşă şase luni”.