25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Băsescu, despre R. Moldova: "Reunificarea va avea loc mai devreme,...

REVISTA PRESEI: Băsescu, despre R. Moldova: „Reunificarea va avea loc mai devreme, în UE”

Evenimentul zilei” titrează: Traian Băsescu în EVZ Chişinău: „Reunificarea va avea loc mai devreme, în UE”

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ediţia de Chişinău a „Evenimentului zilei”, care se lansează astăzi, preşedintele Traian Băsescu vorbeşte despre parteneriatele ce pot fi dezvoltate între România şi Republica Moldova şi explică de ce crede că este un politician atât de popular peste Prut.

Adevărul scrie că „Ponta vrea să atragă în cinci luni o treime din investiţiile din ultimii 23 de ani”.

Premierul Victor Ponta „s-a angajat public ca până la sfârşitul anului să atragă investiţii de 10 miliarde de euro şi să creeze 50.000 de noi locuri de muncă. Premierul promite deci investiţii de 10 miliarde de euro, în condiţiile în care, potrivit datelor înregistrate la Registrul Comerţului, România a beneficiat de investiţii în valoare de 35 de miliarde de euro în 23 de ani, iar 5 miliarde de euro dintre acestea au reprezentat vânzarea BCR şi Petrom”, scrie Adevărul.

Lecţia de viaţă pe care timişoreanul Costel Pîrnău le-o dă liceenilor care au picat BAC-ul: „Cu trudă şi transpiraţie, am reuşit. Poţi lua examenul şi dacă n-ai picioare”, titrează Gândul.

Are 37 de ani, a făcut liceul cu 20 de ani mai târziu decât ar fi trebuit, îi lipsesc o mână şi picioarele, dar a reuşit să facă un lucru de care peste 91.000 de români tineri şi sănătoşi nu au fost în stare: să promoveze examenul de bacalaureat 2013. Este vorba despre Costel Pîrnău, scriu cei de la Gândul.

Ziarul financiar” scrie: „Patriciu îşi ia adio şi de la bursă. Fairwind Securities se retrage de la tranzacţionare”.

Firma de brokeraj Fairwind Securities, deţinută de omul de afaceri Dinu Patriciu, şi-a anunţat clienţii că se va retrage din activitatea de tranzacţionare pe bursa de la Bucureşti şi pe pieţele internaţionale, potrivit unei note de informare publicată de un client al firmei pe un forum bursier, arată publicaţia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă